DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hamilton: Megnézem a futam ismétlését

A Mercedes britje szerint nagyon kellettek nekik ezek a pontok és remek érzés, hogy a szezon ezen szakaszában egymás után kétszer is nyerni tudott - jobb formában van, mint valaha.

Pályafutása 102. futamgyőzelmét aratta Katarban Lewis Hamilton: a világbajnoki címvédő a rajttól kezdve végig megnyugtató előnyben volt és magabiztos sikerre váltotta szombati pole-pozícióját. A brit klasszisra igazából senki nem volt veszélyes, az egyetlen bánata az lehet, hogy a leggyorsabb körért járó bónuszpontot elvitte előle Max Verstappen - zsinórban másodszor nyert, így nyolc egységnyire csökkentette hátrányát a hollanddal szemben.

00121042_106



"Elég egyértelmű futam volt ez, magányosan köröztem a mezőny elején. Nyilván élvezem azokat a versenyeket, amikor csatázunk, de kellettek most ezek a pontok. A csapat remek munkát végzett, a bokszkiállásoknál és az autó beállításai terén is jól dolgoztak. Alig várom, hogy megnézzem a futam ismétlését, hogy lássam, mi történt mögöttem" - értékelt az autóból kiszállva a nyolcadik vb-címére hajtó Hamilton.

"Nagyon örülök ezeknek a pontoknak, őrült évünk van. A szezon ebben a szakaszában nagyon jó érzés egymás után kétszer is nyerni. Jó formában érzem magam, jobb formában, mint valaha. Gyerünk a következő kettőre!" - tette hozzá a Mercedes brit pilótája. 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: