DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 7. kedd
F1

Kizárták Hamiltont az időmérőről!

Alig érkezett meg Max Verstappen ügyében a döntés, itt a következő hivatalos információ. Lewis Hamilton nem menekült meg a súlyosabb büntetéstől, ez pedig alapvetően befolyásolhatja a hétvégéjét.

Percekkel Max Verstappen pénzbüntetésének bejelentése után közzétette az FIA Lewis Hamilton DRS-ügyében is a határozatot. Ahogy az várható volt, a címvédőt kizárták az időmérőről. Az első helyet megszerző brit a hamarosan rajtoló sprintkvalifkációt így a mezőny végéről kezdheti meg, ami a korábbi motorcserés büntetése után végképp eldöntheti a kulcsfontosságú vasárnapját.

A hivatalos indoklás alátámasztja a gyanút, amivel a Mercedest lefoglalták, vagyis hogy a DRS nyitott állapotában a hátsó szárny alsó és felső eleme között a megengedett 85 mm-nél nagyobb rés van. Azt ugyanakkor megállapították, hogy a szabálysértés nem volt szándékos, hanem valamilyen hiba okozhatta.

A Mercedes nem sokkal a hivatalos információ után közölte, nem terveznek fellebbezni a döntés ellen. A szabályzat értelmében megtehették volna, és azzal Hamiltont az első rajtkockából indíthatták volna a sprinten, de amint a szóvivő fogalmazott, azzal az egész hétvégét veszélybe sodorták volna.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: