DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Hivatalos: Verstappen megúszta pénzbüntetéssel

A paddockot lázban tartó két ügy közül az egyikben hosszú tanácskozás után végre megszületett a döntés: Max Verstappennek nem kell aggódnia, olcsón megúszta, csak a pénztárcája bánja.

Félnapnyi várakozás után végre döntés született Max Verstappen ügyében. A vb-éllovast azután idézték be a felügyelők, hogy az időmérőt követően, a parc fermében tapogatta Lewis Hamilton autóját, amit a DRS esetleges szabálytalansága miatt lefoglaltak. A holland sorsa az ügy miatt kérdéses volt, most azonban hivatalossá vált, megúszta 50 000 eurós pénzbírsággal. A felügyelők indoklása szerint Verstappen a fogdosással nem okozott sérülést az autón, sőt, a kamerafelvételek alapján egyáltalán el sem mozdult a hátsó szárny, annyira enyhe volt az erőbehatás, így nem érdemel komolyabb büntetést. 

Bár ennek az esetnek most csak ennyi lett a vége, a felügyelők a hivatalos indoklásban előrevetítették, hogy a jövőben más, szigorúbb szankciók lehetnek kilátásban hasonlókért, így Verstappen ezt bizonyos értelemben most olcsón megúszta.

Közben megérkezett Lewis Hamilton ítélete is, akit kizártak a Sao Pauló-i Nagydíj időmérőjéről.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: