DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Horner: Tényleg nem gondoltam, hogy kihúzzuk a végéig

Mindkét Red Bull a dobogón végzett Austinban, annak ellenére, hogy úgy tűnt, ezen a pályán a Mercedesnek áll a zászló. Christian Horner bár bizakodott, nem hitte, hogy Verstappen maga mögött tudja tartani Hamiltont.

Max Verstappen ismét szoros csatát vívott riválisával, Lewis Hamiltonnal Austinban, egészen az utolsó kanyarig. A brit már jóval a verseny vége előtt utolérte a hollandot, aki annak ellenére is kitartott és megnyerte a futamot, hogy a csapat már fel volt készülve a Mercedessel szembeni vereségre.

„Tényleg nem gondoltam, hogy kihúzzuk a végéig. Lewis nyolc körrel frissebb gumikon volt, Max pedig az első körös kemény szetten haladt. Az ő abroncsai teljesen elkoptak, ezért szinte biztosak voltunk benne, hogy bajban lesz. Végül azonban sikerült úgy menedzselnie a gumikat, hogy pont elég maradjon az utolsó öt körre” – kezdte Christian Horner a futam leintését követően.



„Pontosan tudjuk, hogy Lewis nagyon erős a versenyek végén, és most is jó tempóban tudott haladni, ezzel pedig sok előnyt szerzett magának” – tette hozzá a csapatfőnök.

„Úgy gondolom, az utolsó pár körben elszenvedett vereség nagyon fájdalmas lett volna Maxnak, ám ő kitartott. Kiváló munkát végzett a futam alatt és nagyszerű volt a végén is. Én viszont legalább 25 évet öregedtem ezen a versenyen” – foglalta össze gondolatait az USA Nagydíj után Horner. Hozzátette, a legnagyobb stresszt számára a Schumacher-eset jelentette, amikor a fiatal németnek viszonylag hosszabb időbe telt, mire reagált a kék zászlóra. „Majdnem szívrohamot kaptam, amikor Mick előttünk volt. De szerencsére miatta nyithattuk a DRS-t is.”

A Red Bull összességében remek hétvégét zárt. Amellett, hogy Verstappen 12 ponttal megelőzte Hamiltont egyéniben, mindkét pilótájuk fontos pontokat szerzett a csapatnak. Míg a holland az élen végzett, csapattársa, Sergio Perez a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: