DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Nem bízott a győztes stratégiában Verstappen

Agresszív boksztaktikának köszönhetően győzött az USA Nagydíjon Max Verstappen: a holland elárulta, ő sem volt biztos benne, hogy működni fog a Red Bull terve, melyet a rajtnál elvesztett vezetés után találtak ki.

Késhegyre menő stratégiai harcot nyert meg Max Verstappen és a Red Bull Lewis Hamiltonnal és a Mercedesszel szemben: az energiaitalosok elévágás reményében korábbra időzítették a két kiállást, Hamiltonék azonban eltolt stratégiára játszottak, aminek következtében az utolsó etapban már nyolc körrel frissebb kemény abroncsok álltak a brit rendelkezésére. A Mercedes vészjóslóan közelített, de Verstappen az utolsó körökben rákapcsolt, így 1,3 másodperccel ő nyerte az USA Nagydíjat.

„Tetszett, ahogy a stratégiával játszottunk” – mondta már a leintés után, a csapatrádióban Verstappen, miután mérnöke elmondta, ő is meglepődött, milyen jól bánt a használt gumikkal. „Jó néha agresszívnak lenni. Lenyűgöző hétvége volt, srácok.”



A parc fermében, a dobogós interjúkat készítő Jenson Buttonnak is a stratégia fontosságát emelte ki: „A rajtnál elvesztettem a pole-pozíciót, ezért meg kellett próbálkoznunk valamivel. Ahogyan ezen a pályán megszokott, nagyon gyorsan koptak az abroncsok, ezért agresszív stratégiát választottunk. Nem voltam biztos benne, hogy működni fog… Élveztem az utolsó köröket, ahogy már csúszkáltam a gyors kanyarokban. Nagyon boldog vagyok, hogy végül sikerült az élen maradnom” – nyilatkozta a szezonja nyolcadik győzelmét szerző holland.

„A szurkolók lenyűgözőek voltak, hihetetlen a rajongások, és elképesztő volt ennyi embert látni a pályán. Remélem, sok évig így lesz ez még” – tette hozzá a teltházas vasárnap kapcsán. A bajnokságban 12 pontos előnybe kerülő hollandot a szurkolók a nap versenyzőjének is megválasztották.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: