DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Ki nyeri a vb-címet a versenyzők szerint?

Következik a szezon utolsó harmada, és mindössze két pont választja el egymástól a tabella élén Hamiltont és Verstappent – Isztambulban többen is megkapták a kérdést, hogy szerintük ki lesz a befutó.

Hosszú évek óta nem volt ennyire kiélezett a világbajnoki csata a Formula-1-ben, mint idén: tizenöt futam elteltével, hét versennyel a szezon vége előtt mindössze két pont az előnye Lewis Hamiltonnak Max Verstappennel szemben – ráadásul személyükben két különböző csapat pilótái küzdenek a végső dicsőségért. A Török Nagydíjat megelőző csütörtöki sajtóértekezleteken – amelyeken a Formula.hu is részt vett – több versenyző is megkapta a kérdést, hogy szerintük a brit vagy a holland kerül-e ki győztesen a harcból, kezdve Charles Leclerc-rel:

„Képtelenség megválaszolni ezt a kérdést. Mindketten nagyon versenyképesek idén, akár Max, akár Lewis kerül ki ebből győztesen. Nem tudom, nagyon szoros a harc, ami egyértelműen jó a sportnak, a Formula-1-nek. Bárcsak én is ott harcolhatnék velük, de egyelőre nem ez a helyzet” – fogalmazott a monacói ferraris, akiből csak második unszolásra lehetett konkrét nevet kicsikarni: „Nem tudom… Az érzésem az, hogy talán Max fog győztesen kikerülni ebből, mert úgy lehetett érezni, hogy több versenyen volt ő gyorsabb idén, mint Lewis. Ez a megérzésem, de Lewis rendkívül kiegyensúlyozott versenyző, és akkor is ott van, amikor nem is számítanánk rá. Nagyon szoros lesz, de ha az érzéseimre hagyatkozom, akkor talán Max.”

hamilton-verstappen-dppi-2021_2



A Leclerc-rel a sajtóteremben összepárosított Esteban Ocon így válaszolt: „Szerintem végig szoros lesz, alighanem statisztikailag nagyon rég volt ennyire szoros. Ez nagyszerű a show szempontjából, nagyszerű mindenkinek. Mindketten remek versenyzők, akik a határokat feszegetik az egymás elleni csatában. Élvezetes, de remélhetőleg jövőre mi is ott lehetünk a vb-címért harcolók között az új szabályokkal” – mondta el a Magyar Nagydíj győztese, hozzátéve: „Én Lewist mondom. De egyetértek, hogy Max és a Red Bull valamelyest gyorsabb volt, viszont bízom a Mercedesben, hogy meg tudja ezt fordítani.”

Kimi Raikkönennek is nekiszegezték az említett kérdést, a válaszban nem kellett csalódnunk: „Akinek a végén több pontja lesz!” – kezdte szokásos stílusában a finn. „Remélem, a pályán fog eldőlni, nem pedig azzal, hogy egyiküknek műszaki problémája lesz vagy ilyesmi. Ez jobb lenne az F1-nek is, de már az is nagyszerű, hogy két versenyző nagyon szoros csatát vív” – nyilatkozta a 2007-es világbajnok, aki így reagált arra, hogy mondana-e konkrét nevet: „Nem igazán… Majd megtudjuk, amikor eljön az ideje. Eléggé unalmas lenne, ha tudnánk!”

George Russell talán nem teljesen elfogulatlanul Hamilton sikerére tippelt: „Szoros lesz. Lewisnak és a Mercedesnek megvan a tapasztalata ezekben a helyzetekben az előző hét évből, és ez szerintem az ő előnyükre fog válni. Persze a Red Bull és Max elképesztően gyorsak voltak idén, de pusztán a közelmúltbeli tapasztalatok miatt talán Lewis és a Mercedes fog nyerni.”

Hamilton jelenlegi csapattársa, Valtteri Bottas is megkapta a kérdést: „Elméleti esélyem még nekem is van, szóval… De ha én nem nyerem meg, akkor Lewis” – nyilatkozta tömören, míg a mellette ülő Nicholas Latifi annyit fűzött hozzá, hogy túl szoros a verseny és túl sok minden történhet még a hátralévő hét forduló során ahhoz, hogy meg lehessen jósolni a világbajnok személyét, így a rajongókhoz hasonlóan ő is izgatottan várja a kimenetelt.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: