DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Verstappen nem ért egyet a büntetéssel

A holland versenyző és csapata, a Red Bull főnöke szerint is versenybaleset volt, ami történt közte és Lewis Hamilton között az F1-es Olasz Nagydíjon, de túl fognak lépni a történteken.

Max Verstappen és Lewis Hamilton újabb ütközése volt a monzai Formula-1-es futam legemlékezetesebb momentuma. A két érintett természetesen leginkább a másikat hibáztatta a történtekért, míg a felügyelők úgy ítélték meg, túlnyomórészt a holland tehetett a balesetről, éppen ezért ki is osztottak neki egy három rajthelyes büntetést a soron következő Orosz Nagydíjra.

verstappen-crash-dppi



Hamilton kifejezetten üdvözítőnek találta a stewardok döntését, de az aligha meglepő, hogy Verstappen ellenben másképp látta az ítéletet a Red Bull közleményében: „Próbáltam keményen, de fair módon versenyezni. Nem teljesen értek egyet a büntetéssel, mert úgy hiszem, ez versenybaleset volt. Nagyon sajnálatos, ami történt, de mindketten profik vagyunk, és magunk mögött hagyva fogunk továbblépni.”

Pilótájához hasonlóan vélekedett a szankcióról Christian Horner, az energiaitalosok csapatvezetője is: „Csalódottak vagyunk a háromhelyes rajtbüntetés miatt, de elfogadjuk a felügyelők döntését. Mi úgy éreztük, hogy ami Max és Lewis között történt, egy igazi versenybaleset volt. Lehet érvelni mindkét oldal mellett, de végső soron frusztráló és csalódáskeltő látni, hogy mindkét autó kiesik egy izgalmasnak bizonyuló bajnokságban. A legfontosabb, hogy a halo elvégezte a feladatát, és nyilván nem így akarunk befejezni egy futamot.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: