DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Steiner nem érezte veszélyesnek Mazepin manőverét

A szombati időmérő után a vasárnapi versenyt követően is kitört a balhé a Haas versenyzői között Zandvoortban. A csapatfőnök még a soron következő verseny előtt szeretné tisztázni a helyzetet.

Már az év korábbi szakaszában is volt feszültség Mick Schumacher és Nyikita Mazepin között, a Formula-1-es Holland Nagydíjon azonban minden eddiginél jobban kiviláglott, hogy nem harmonikus a Haas pilótáinak viszonya. Már a szombati kvalifikációt követően is kiakadt az orosz pilóta csapattársára, majd vasárnap a verseny elején bemutatott védekezési manőver miatt a szintén újonc német kollégája rágott be.

mazepin-schumacher-haas-zandvoort-f1



Günther Steiner, az amerikai istálló csapatvezetője is tudja, hogy tisztázni kell a helyzetet a két versenyző között, mielőtt komolyabb ütközés következik be:

„Dolgoznunk kell ezen és konstruktívnak kell lennünk” – idézi a Motorsport.com szaklap Steiner szavait. „Volt egy találkozónk a mérnöki megbeszélésünk után erről. De nem jutottunk eredményre. A terv az, hogy Monza előtt újra találkozzunk és megnézzük, mit kell tennünk, hogy ezt elkerüljük a jövőben, mert az ilyenek senkin sem segítenek. Megpróbáltam ezt elmagyarázni, és dolgozni fogunk ezen, amíg meg nem oldjuk.”

Amikor arról kérdezték, hogy egyetért-e Schumacherrel abban, hogy Mazepin megmozdulása veszélyes volt, Steiner így felelt: „Szerintem mindig lehet azt mondani, hogy veszélyes volt valami. De el lehet kerülni a veszélyt. Nem gondolom, hogy piszkos manőver lett volna, hogy őszinte legyek. Megnéztem a jelenetet, de szerintem mindig kettőn áll a vásár.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: