DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Most már Schumacher is bedühödött Mazepinre

A zandvoorti időmérő után az orosz akadt ki csapattársára, a futamot követően a németnél is elszakadt a cérna: reméli, nem maradnak következmény nélkül Mazepin megmozdulásai, mint az első körben történt blokkolás.

A Holland Nagydíjon házon belüli viszály bontakozott ki a Haasnál. Az időmérő Q1-es szakasza után Nyikita Mazepin dühöngött amiatt, hogy Mick Schumacher megelőzte őt a kivezető körön: elmondása szerint ez már másodszor történt meg, így nem lehet véletlen. (Az eset után Mazepin visszaelőzte Schumachert, a forgalomban pedig feltartották Sebastian Vettelt, így mindketten mehettek a stewardokhoz – bár büntetést végül nem kaptak.)

A történetnek a futam első körében volt folytatása: a rajtot követően Mazepin átlépte Schumachert, mikor pedig a német a célegyenesben indított ellentámadást, rendkívül agresszívan blokkolta a németet. A két autó enyhén össze is ért, nem sokkal később pedig Schumacher szárnycserére kényszerült. A zandvoorti futam leintése után ezúttal a tavalyi Formula-2-es bajnok volt az, aki csapattársát kritizálta a nyilvánosság előtt.



„Sajnos volt az a korai incidens, megint csak a csapattársammal. Szerintem ez okozta a problémát az első szárnyammal, emiatt korán bokszba kellett állnom. Úgy gondolom, bizonyos mértékig elfogadható a másik blokkolása, de ha első szárnyam már ott van, akkor kicsit késő irányt váltani és engem szinte a bokszutcába betenni” – panaszkodott a The Race-en idézett Schumacher, aki 18. pozícióban ért célba. Mazepin hidraulikai probléma miatt nem fejezte be a nagydíjat.

„Tudtommal nem én vagyok az egyetlen versenyző, akivel ezt csinálta ma… Biztos vagyok benne, hogy páran alaposan szemügyre fogják venni a történteket. És remélem, következményei is lesznek a jövőben” – jelentette ki nem túl burkoltan, hogy Mazepin megregulázásában bízik. A német úgy véli, csapattársa a szombaton történtek miatt próbálta megleckéztetni: „Nem beszéltünk igazán egymással ma, de azt hiszem, mindenki láthatta, mit gondol ő, erről az egész helyzetről. Máskülönben szerintem nem reagált volna úgy, ahogy a futamon tette.”

„A fejébe vette, hogy minden áron elém akar kerülni. Küzdünk egymással, de ez még nem jogosítja fel arra, hogy a falba tegyen engem és a bokszba kényszerüljek. Nem gondolom, hogy ez helyes lenne. Megint azt mondom, hogy valószínűleg el fogunk beszélni a csapattal erről” – summázta álláspontját Schumacher.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: