DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Mazepin ideges volt a holland futam után

Szenvedős versenye volt a Haas csapatának, a két autóból pedig csak az egyik ért célba, miután Nyikita Mazepin a 41. körben kiállni kényszerült. Az orosz pilótát bosszantják a történtek.

Már a szombati időmérő edzésen is bajba kerültek a Haas pilótái, de a futamuk sem sikerült túl jól. Mick Schumacher három kör hátrányban a 18. helyen ért célba, míg csapattársa kiesett a versenyből hidraulikai hiba miatt. Mazepin tegnap sem volt túl nyugodt azok után, ami a kvalifikáción történt, de ezúttal is bosszúsan nyilatkozott.

„Elég feldúlt vagyok. Az a dolgom, hogy vezessek, de úgy érzem az elmúlt versenyhétvégéken erre nem igazán volt lehetőségem. Szerencsére nem érzem magam hibásnak, szóval ez egy olyan dolog, melyet könnyebb lesz háttérbe szorítani. Jó versenyem volt, nagyon jól alakult az első köröm és próbáltam az autóból a lehető legtöbbet kihozni. Sajnos a hidraulikai probléma miatt tennünk kellett valamit, ezért le kellett vennünk a motorteljesítményt, így pedig Robert is elment mellettünk, majd biztonsági szempontból inkább megálltunk” ─ mondta Mazepin az F1 hivatalos csatornájának nyilatkozva.



Bár szerencsétlenül alakult a futam, ettől még az orosz versenyzőnek tetszett a pálya és élvezte, hogy itt lehetett, főként, hogy szerinte így kevésbé voltak könnyű prédák a riválisok számára.

„Nagyon szórakoztató volt, ez a pálya a hozzánk hasonlóan lassabb autóval rendelkező csapatoknak kedvező, mert ez megengedi, hogy védekezzünk. Az egyenesek nem olyan hosszúak és az utolsó kanyarban hagyhatsz egy kis időt, az 1-es kanyarban viszont már könnyű célpontok vagyunk. Én mindent beleadtam, a legjobb eredményt akartam elérni a csapat számára, de ma nem így alakult” ─ zárta gondolatait a Haas versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: