DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 18. csütörtök
F1

Binotto: Schumacher maradjon a Haasnál

A Ferrari csapatfőnöke szeretné, ha Mick Schumacher maradna a jelenlegi helyén. Az olasz szakember elmondta, az amerikai istállóval már zajlanak erről a tárgyalások a háttérben.

Azt már gyakorlatilag biztosra lehet venni, hogy Nyikita Mazepin továbbra is a Haas csapatát erősíti majd a következő szezonban is, német csapattársa viszont még mindig nem rendelkezik szerződéssel 2022-re. A Formula-2 tavalyi bajnoka a Ferrari neveltje, azt pedig korábban már elmondta, hogy a nyári szünetben dől el a további sorsa.  A pletykák szerint két út lehetséges, az egyik, hogy továbbra is a mostani alakulatánál folytatja, de sok esetben az Alfa Romeóval is szóba hozták már, igaz ott az is lehetséges, hogy marad a megszokott párosítás.

Ezúttal a maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto is megszólalt az ügyben, elmondása alapján rajta vannak, hogy a német pilóta a jelenlegi ülésében maradhasson. 

„Mick Schumacher első szezonjában a tanulás a lényeg, nyomás nélkül, mi pedig tárgyalunk a Haas csapatával, hogy oda szerződtessük őt” idézte Binottót az F1i.com



A mezőnyben nem csak Schumacher az egyetlen tehetsége az olaszoknak, az Alfa Romeónál ott van Antonio Giovinazzi is, aki viszont már nem újonc, első szezonját még 2019-ben teljesítette, ám a Ferrari még mindig hosszú távon számol vele.

„Antonio marad a tartalékpilótánk, továbbra is ő az első számú alternatívánk, ha valaki váratlanul kiesik. Minden évben fejlődést mutat, és remélem, hogy az Alfánál maradhat, mert megérdemelné. Az idei év nehezebb volt a Ferrari versenyzői akadémiája számára, de időt kell adni a srácoknak, hogy fejlődjenek” tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: