Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2021. október 22. péntek
F1

Binotto: Schumacher maradjon a Haasnál

A Ferrari csapatfőnöke szeretné, ha Mick Schumacher maradna a jelenlegi helyén. Az olasz szakember elmondta, az amerikai istállóval már zajlanak erről a tárgyalások a háttérben.

Azt már gyakorlatilag biztosra lehet venni, hogy Nyikita Mazepin továbbra is a Haas csapatát erősíti majd a következő szezonban is, német csapattársa viszont még mindig nem rendelkezik szerződéssel 2022-re. A Formula-2 tavalyi bajnoka a Ferrari neveltje, azt pedig korábban már elmondta, hogy a nyári szünetben dől el a további sorsa.  A pletykák szerint két út lehetséges, az egyik, hogy továbbra is a mostani alakulatánál folytatja, de sok esetben az Alfa Romeóval is szóba hozták már, igaz ott az is lehetséges, hogy marad a megszokott párosítás.

Ezúttal a maranellóiak csapatfőnöke, Mattia Binotto is megszólalt az ügyben, elmondása alapján rajta vannak, hogy a német pilóta a jelenlegi ülésében maradhasson. 

„Mick Schumacher első szezonjában a tanulás a lényeg, nyomás nélkül, mi pedig tárgyalunk a Haas csapatával, hogy oda szerződtessük őt” idézte Binottót az F1i.comA mezőnyben nem csak Schumacher az egyetlen tehetsége az olaszoknak, az Alfa Romeónál ott van Antonio Giovinazzi is, aki viszont már nem újonc, első szezonját még 2019-ben teljesítette, ám a Ferrari még mindig hosszú távon számol vele.

„Antonio marad a tartalékpilótánk, továbbra is ő az első számú alternatívánk, ha valaki váratlanul kiesik. Minden évben fejlődést mutat, és remélem, hogy az Alfánál maradhat, mert megérdemelné. Az idei év nehezebb volt a Ferrari versenyzői akadémiája számára, de időt kell adni a srácoknak, hogy fejlődjenek” tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal:
Olvastad már?