DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Schumacher a szünetben tárgyal a jövőjéről a Ferrarival

Bár egyértelműnek tűnik, hogy Nyikita Mazepinhez hasonlóan a német is a Haasnál folytatja 2022-ben, az újonc versenyző szerint nyáron fognak egyeztetni minderről a Ferrarival.

Mick Schumacher idén mutatkozott be a Formula-1-ben a Haas színeiben, s az esetek többségében meggyőzőbb teljesítményt nyújtott az idény első felében, mint hozzá hasonlóan újonc kollégája, Nyikita Mazepin. Ennek ellenére egyelőre csak az a biztos, hogy az orosz jövőre is az amerikai istállót fogja erősíteni – igaz, Günther Steiner csapatvezető utalt rá, hogy Schumacher esetén is csak formalitás lehet a megegyezés.

mick-schumacher-2021-dppi



Steiner szerint a késlekedést elsősorban az okozza, hogy a német a Ferrari akadémiájának tagja, így a Scuderia is részt vesz az egyeztetésekben. Schumacher maga is utalt erre, amikor a jövőjéről kérdezték: szerinte a néhány hetes leállás során fog eldőlni, hol is folytatja 2022-ben.

„A nyári szünetben fognak felpörögni az események ezen a téren. Folyamatosan kapcsolatban vagyunk ez ügyben a Ferrarival, de eddig nem igazán gondolkodtam ezen. A nyári szünetben fogunk erről beszélni, és aztán meglátjuk, milyen irányba megyünk tovább” – nyilatkozta a Sky Sports F1-nek Schumacher, akit korábban a Ferrari másik partnercsapatával, az Alfa Romeóval is szóba hoztak.

Annak ellenére, hogy a Haas a sereghajtó csapat idén az F1-ben, így a németnek sincs esélye a kiugró eredményre, a pilóta mégis otthon érzi magát az alakulatnál: „Úgy vélem, a csapatnál mindenki segített nekem abban, hogy jól érezzem magam, és minden egyes csapattagnak köszönöm a támogatást és az útmutatást. Örülök, hogy itt lehetek, sokat tudtam tanulni tőlük. Még előttünk a szezon második fele, én pedig tovább fogok tanulni és fejlődni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: