DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ezért húzódik Schumacher szerződése

Azt már megerősítette Günther Steiner, hogy Nyikita Mazepin 2022-ben is a pilótájuk lesz, a szintén újonc német viszont még nem írt alá – a csapatvezető most elmondta, miért késik a hosszabbítás.

Teljesen újonc párossal vágott neki a 2021-es évadnak a Haas a Formula-1-ben Mick Schumacher és Nyikita Mazepin révén. Günther Steiner csapatvezető a Brit Nagydíjon azt már megerősítette, hogy az orosz jövőre is náluk fog versenyezni, német kollégája kapcsán azonban egyelőre várat magára ugyanez a bejelentés – annak ellenére, hogy esetek többségében Schumacher szerepelt jobban a két debütáns közül.

Steiner elmagyarázta, hogy csupán azért késik a hosszabbítás, mert Schumachert a Ferrarihoz is szerződés köti, így három fél között zajlanak a tárgyalások:

schumacher-haas-silverstone-1



„Van még néhány dolog, amit egyszerűen el kell rendeznünk” – idézi a csapatfőnököt a Crash.net szakoldal. „Ez egy háromoldalú szerződés, hiszen a Ferrarihoz is köti egy. Még néhány i-re fel kell tennünk a pontot, aztán meglesz. Mick helyesen mondta, hogy még nem írt alá: vannak megállapodások, de mivel háromoldalú a történet, kicsit mindig bonyolultabb a dolog, mintha csak sima szerződés lenne a két fél között.”

Schumacher kapcsán nemcsak a 2022-es szerződés vár megoldásra, hanem az üléspozíciója is. Néhány futammal ezelőtt ugyanis a német elárulta, hogy ferde ülésben kénytelen ülni a szezonkezdet óta – ám mint azt kifejtette, nem magával az üléssel van a gond, hanem a saját testformájával, ami saját bevallása szerint „aszimmetrikus”. Steiner mindenesetre reméli, hogy a Magyar Nagydíjra megoldják a gondot egy új üléssel:

„Reméljük, hogy a következő már nem lesz görbe. Beszéltem Mickkel, amikor a gyárban voltunk, és kicsit nevettünk is a dolgon, hogy mekkora sztori lett ebből a ferde ülésből. Ha hétfőig elkészülünk, akkor meglesz a Magyar Nagydíjra. De hogy az is ferde lesz-e vagy sem, nem tudom. A terv az, hogy egyenes ülése legyen Magyarországra.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: