DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alfa Romeo: Kimi még mindig rendkívül motivált

Talán némileg meglepő dolgot árult el Frederic Vasseur csapatfőnök: elmondása szerint a 2007-es világbajnok a szimulátoros programjuk egyik oszlopos tagja, ez pedig jelzi a finn motiváltságát.

Kimi Raikkönen néhány hónap múlva már a 42. életévét is betölti, és hosszú évek óta már elsősorban egyfajta hobbiként fogja fel a Formula-1-et. Sokan rebesgetik, hogy az idei évad lehet az utolsó számára a száguldó cirkuszban, az Alfa Romeo csapatfőnöke, Frederic Vasseur szerint azonban a finn továbbra is roppant motivál – amit mi sem mutat jobban, mint hogy oroszlánrészt vállal a szimulátoros munkában:

raikkonen-2021-dppi



„Kimi a szimulátorprogramunk egyik oszlopos tagjává vált” – mondta el Vasseur a Formula1 Magazine-nak. „Nagy lépéseket tettünk előre ezen a téren az elmúlt hónapokban, Kimi pedig tényleg vezető szerepet tölt be ebben. Minden verseny előtt és után ott van a gyárban, és jó látni, mennyire keményen dolgozik. Ez azt jelenti, hogy még mindig rendkívül motivált.”

A csapatvezető a Jégember pontosságát is kiemelte: „Ha azt kérjük Kimitől, hogy reggel 8-ra legyen a szimulátorban, akkor ott lesz reggel 8-kor, élesen – mosollyal az arcán” – tette hozzá nevetve Vasseur.

Az Alfa Romeo egyelőre nem jelentette be, milyen párossal folytatja 2022-ben, de Vasseur egyetért abban, hogy Raikkönen csapattársa, Antonio Giovinazzi számára is döntő lehet a most futó idény. „De ez minden szezonra igaz a Formula-1-ben” – jegyezte meg. „Ha nem érzed úgy, hogy az adott idény döntő jelentőségű számodra, akkor véged. Azt is szeretném, ha a pilóták megértenék, hogy a maguk és a csapat szempontjából is kulcsfontosságú, hogy jól teljesítsenek.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: