DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Nem zárja ki a Bottas–Russell cserét a Williams

Egyre több sajtóértesülés mutat abba az irányba, hogy jövőre már nem a finn, hanem a fiatal brit lesz Hamilton társa a Mercedesnél – ebben az esetben pedig Bottas akár volt csapatához is kerülhet.

Mi is beszámoltunk róla, hogy az utóbbi napokban felerősödtek azok a híresztelések, miszerint Valtteri Bottas napjai meg vannak számlálva a Mercedesnél, s 2022-ben már George Russell veszi át a helyét Lewis Hamilton oldalán. Mindkettőjük szerződése az idei évad végén jár le aktuális csapatuknál, s úgy hírlik, a finn idei halovány produkciója, amely révén a konstruktőrök között hátrányban van a Mercedes a Red Bullhoz képest, arra a lépésre készteti a címvédő gárdát, hogy öt év után lecseréljék őt.

A német RTL szerint egyébként a következő hetekben dől el véglegesen a kérdés: úgy tudják, a most hétvégi Francia Nagydíjon kezd el egyeztetni Toto Wolff csapatvezető és Bottas, s a végső döntést a második osztrák hétvége után hozzák meg, hogy a többszörös futamgyőztesnek legyen ideje más ülés után néznie.

russell-bottas-dppi



Az biztos, hogy ez a „más ülés” nem a Red Bullé lesz, ezt már Helmut Marko, az energiaitalosok tanácsadója egyértelművé tette. Marko egyúttal úgy fogalmazott, Bottas számára az egyetlen opció az lehet, hogy visszatérjen volt csapatához, a Williamshez, azaz gyakorlatilag helyet cseréljen az őt kitúró Russell-lel.

Ennek kapcsán megkérdezték a Williams vezérigazgatóját és most már csapatfőnökét, Jost Capitót, aki nem zárt ki egy ilyen forgatókönyvet – igaz, azt hangsúlyozta, hogy bármilyen változásra csak a 2021-es szezon lezárultával számít, azaz menet közben nem fognak hozzányúlni a felálláshoz, ellentétben néhány korábbi pletykával:

„Pillanatnyilag nem zárnék ki semmit, minden nyitott” – idézi Capitót a Grandpx.news. „Úgy számolunk, hogy George velünk lesz a szezon végéig, és ő is ezt akarja. Minden más csak találgatás. Van egy érvényes szerződésünk vele. De persze mindent el lehet intézni, ha szükséges. Jó a kapcsolatom Totóval, bármikor felhívhat.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: