DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marko: Bottasnak nem kell hívnia minket

A finn pilótának ugyanis biztosan nem lesz helye a Red Bullnál, mondja az osztrák tanácsadó. Szerinte Russell érkezik a Mercedeshez, a finn pedig korábbi csapatánál, a Williamsnél köt ki.

A 2022-es Formula-1-es pilótapiac legérdekesebb kérdése a Mercedes versenyzői felállására vonatkozik: szinte minden kétséget kizárólag Lewis Hamilton, George Russell és Valtteri Bottas hármasából kerül ki a páros, a leggyengébb láncszemnek pedig legtöbben a finnt tartják. Köztük a nagy rivális, a Red Bull tanácsadója, Helmut Marko.

„Ez lenne a logikus lépés. Már nem lehet tovább késleltetni, különben nincs értelme őt támogatni. Akkor sem lehet, ha Hamilton nem fog örülni neki” – mondta az F1-Insidernek Marko, arra a felvetésre, hogy Russell lesz-e Bottas utódja. A német lap forrásaitól úgy tudja, Russell érkezése a finn helyére eldöntött tény, Toto Wolff már közölte is a menedzsmenttel, hogy készen kell állnia.



Az osztrák tanácsadó hozzátette, az így szabaddá váló Bottasnak náluk biztosan nem jut ülés: „Bottasnak nem kell hívnia minket, nincsen helyünk. Igazából csak egy helycserét tudok elképzelni Russell-lel. Szerintem a Williams lesz az egyedüli opció számára” – beszélt arról, hogy elképzelése szerint Bottas visszatér korábbi csapatához, az azóta stabil pontszerzőből és alkalmankénti dobogósból mezőny végére került Williamshez.

Bottas és Russell is beszéltek arról, szeretnék, ha a nyári szünetig tisztázódna sorsuk. A kilencszeres futamgyőztes leszögezte, még évekig a mezőny tagja akar maradni: „Nézzük az összképet, biztos, hogy még van pár jó év bennem. Messze vagyok még a rajtrács legidősebb versenyzőitől, így elméletileg van még időm, de sosem tudni, mit tartogat a jövő” – fogalmazott a 31 éves versenyző. A nagy kérdés számára, hogy ha a Mercedestől elkerül, hol jut számára lehetőség a folytatásra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: