DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Russell: Mindenki érdeke, hogy a szünetig eldőljön a jövőm

Két hónap múlva a fiatal brit már szeretné tudni, a Mercedesnél vezet-e 2022-ben. Nem akar a 15-16. helyen csatázni egész pályafutása során, idejét érzi már, hogy vb-címért harcolhasson.

Harmadik szezonját tapossa már a Williamsben, időről időre megvillantva tehetségét a sereghajtónak számító csapatnál George Russell, és még továbbra sem tudni, 2022-ben megkapja-e a vágyott lehetőséget a Mercedesnél. A brit, akárcsak Valtteri Bottas, azt preferálná, ha a nyári szünetig dűlőre jutnának.

„Természetesen ezzel mind úgy vagyunk, hogy azt szeretnénk, ha a nyári szünetig eldőlne, így vagy úgy lesz, szerintem ez mindenki érdeke. De hogy őszinte legyek, nem igazán siettetem ezt az ügyet senkinél, sem a Mercedesnél, sem a Williamsnél, mivel kizárólag a munkámra fókuszálok. Tudom és mindig mondtam, hogy ha annak a potenciálnak megfelelően teljesítek, amiről hiszem, hogy bennem van, akkor a kirakatba teszem magam. A bahreini verseny egyedülálló lehetőséget biztosított erre, mert azelőtt mégiscsak volt még ismeretlen tényező” – mondta az Autosport lapnak Russell, a Mercedesnél beugróként teljesített 2020-as Szahíri Nagydíjra célozva, amelyen demonstrálta, alkalmas autóval képes a győzelemért küzdeni.



Russell abban két esetben kerülhet a Mercedes ülésébe, ha Lewis Hamilton visszavonul a szezon végén, vagy a csapat nem hosszabbít Valtteri Bottasszal. Előbbire egyre kisebbnek tűnik az esély, mivel a hétszeres világbajnok nyíltan beszélt arról, 2022-ben is folytatná a versenyzést.

„Izgalmasnak tartom, hogy Lewis nyíltan beszélt a következő néhány évről. Világos, hogy továbbra is hihetetlenül magas szinten teljesít. Úgy vélem, csodálatos lesz a sport és a Mercedes számára is, ha folytatja. Nyilvánvaló, hogy mint bármelyik fiatal versenyző, a legjobbak ellen szeretnék versenyezni. A legjobb pedig Lewis” – folytatta Russell.

Mikor rákérdeztek, Russell nem adott egyértelmű választ arra, hogy a Mercedes és a Williams mellett van-e más opciója is, viszont hangsúlyozta, győztes autóban akar ülni a jövőben.

„A Mercedes menedzsel engem, és azt akarják, ami a legjobb számomra. Ha hisznek benne, hogy megérdemlem az esélyt, akkor náluk lehetek. Ha viszont nem hisznek benne, akkor máshol fognak ülést találni, ahol fejlődhetek. Én magam úgy gondolom, készen állok a világbajnoki címekért és győzelmekért folyó harcra. Ezért bárhol találom magam jövőre, olyan autót akarok, amely esélyt kínál futamok nyerésére. Nem akarom, hogy teljes F1-es pályafutásom során 15-16. helyekért harcoljak. Egész eddigi karrieremben azért küzdöttem, hogy itt lehessek és győzni tudjak” – tisztázta Russell, hogy szeretne már győzelemre esélyes autóban ülni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: