DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Maradni tervezek jövőre, ezért teszteltem

Elszólta magát az FIA-sajtótájékoztatón Lewis Hamilton: nem szokott önként vállalkozni a Pirelli-tesztekre, de most jelentkezett, hogy így készülhessen a 2022-es szezonra.

Örökzöld kérdés Lewis Hamilton Formula-1-es jövőjének sorsa, hiszen a brit csupán a 2021-es szezonra kötött szerződést a Mercedesszel. A Portugál Nagydíj csütörtöki sajtótájékoztatóján nem kérdezték a folytatásról, ő mégis elárulta magát, mikor az Emilia-Romagna-i Nagydíjat követő Pirelli-tesztről volt szó, a 18 colos abroncsok kipróbálásáról.

„Először is, én sosem jelentkezem önként az ilyen tesztekre. Talán ez volt az egyik első alkalom, hogy magamtól vállalkoztam rá” – mondta a sajtónak, közte a virtuálisan jelenlevő Formula.hu-nak Hamilton. „Szóval rögtön meg is bántam, amikor reggel felkeltem! Azt mondtam, a francba vele. De végül is kiváló pálya volt a tesztelésre, élveztem a napot, szép időnk is volt. Azt tervezem, hogy jövőre is maradok, részese akarok lenni ennek, segíteni akarom a Pirellit.”



A maradási szándékát eláruló Hamilton elmondta, szeretne közreműködni a gumiszállító fejlesztőmunkájában, hogy jobb terméket készítsenek 2022-re: nagyobb mechanikai tapadással, kevesebb kopással. De nem csupán ez hajtja, azért is folytatni akarja, hogy aktív versenyzőként a sokszínűbb sportért tehessen.

„Mint sport még sok munka vár ránk. Még mindig sok csapat van, amelyik csendben maradt. Sok ember van még, aki nem igazán vállal felelősséget. Sok munka vár ránk ebben a sportban. Tudom, hogy ha itt vagyok, nagyobb az esélyem, hogy segítsek, mint ha nem lennék itt. Ez is egy olyan dolog, ami foglalkoztat. Azt nem tudom, meddig maradhatok, de majd meglátjuk” – mondta a Mercedes britje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: