DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 6. hétfő
F1

Bottas terve: Augusztusig szerződés és győzelmek

Egyelőre csak a futamok megnyerésére koncentrál, nem gondolt még a hosszabbításra – állítja Valtteri Bottas, hozzátéve, hogy azért jobb lenne minél előbb megegyezni. George Russell eközben arról beszélt, hogy többéves szerződést szeretne aláírni.

Sokkal nyugalmasabban telt Valtteri Bottas számára a hivatalos sajtótájékoztató Monacóban, mint két héttel korábban Spanyolországban, ahol megrohamozták az újságírók, elsősorban a britek, firtatva a jövőjét és a George Russell jelentette fenyegetést. A 2022-es szezon ezúttal is terítéken volt, de csak egy visszafogott kérdés formájában, amely arra vonatkozott, a nyári szünet-e a Mercedes-pilóta határideje a hosszabbításra.

„Az igazat megvallva mindig jobb előbb. Volt már, hogy korán írtam alá a szerződésem, volt már, hogy túl későn, annyira, hogy szinte zavaró tényező volt. De hogy őszinte legyek, eddig nem igazán gondolkodtam rajta. Ez egy őszinte válasz” – mondta a Formula.hu részvételével zajló eseményen Bottas, aki eddig minden alkalommal egyetlen szezonra szerződött a német csapattal.



„Jelenleg a mostani versenyekre fókuszálok, az a pillanat, mikor elkezdünk majd beszélni róla, pedig majd eljön. Ami biztos, hogy ha a jövőmről van szó, akkor az augusztusi szünet jó határidő. De hogy őszinte legyek, még nem akarok ezen gondolkozni. Egyszerűen futamokat akarok csak nyerni, ez az egyedüli dolog, ami pillanatnyilag a fejemben van” – mondta a finn pilóta.

Ugyancsak a sajtótájékoztatón a Bottas ülésére pályázó George Russell is tett egy figyelemreméltó kijelentést: a brit arról beszélt, következő F1-es szerződését szeretné többéves távra megkötni, így biztosítani jövőjét.

„Egyértelmű a pozícióm, szabadügynök vagyok jelenleg, a következő év előtt, ami egy jó pozíció. De úgy vélem, a stabilitás és tartósság fontosak. Mostanában mások példáján egyértelmű, hogy milyen nehéz új csapatba beilleszkedni. Ezért úgy vélem, hogy bárhol kötök ki következő évben, azt szeretném, ha legalább pár évre érkeznék, mert véleményem szerint ez a stabilitás nagyon fontos a fejlődés és előrelépés szempontjából” – mondta Russell, nem kimondva, hogy a Mercedesszel szeretné aláírni ezt a többéves szerződést.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: