DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Baromság” – Bottast erősen megsorozták a brit újságírók Barcelonában

A hétközi Russell-pletyka után természetesen jó pár kérdést kapott ezzel kapcsolatban Valtteri Bottas, de a Mercedes finn F1-es pilótája állta a sarat - baromságnak nevezte az egész ügyet és hárította a brit újságírók támadásait.

Finoman szólva is érdekesen zajlott a csütörtöki sajtónap azon szegmense, amelyben Valtteri Bottas állt a média képviselői elé. Valamelyest lehetett erre számítani azok után, hogy nemrég a brit sajtóban arról kezdtek el írni, hogy George Russell válthatja Bottast a Mercedesben - a Formula.hu forrásai már korábban is jelezték, hogy ugyan Russell elnézést kért a korábbi ütközésük és a kirohanása után, de a harcot most más mederbe tereli.

Nos, a "bemelegítő" kérdések (hogyan látod az előző futamot, mit gondolsz a barcelonai pályáról, stb.) után meg is érkezett a brit média kérdése: mit szólsz ahhoz a pletykához, hogy George leválthat téged már a szezon közben, zavaró-e ez? Bottas egy rövid hatásszünet után szépen válaszolt:

"Nem, nem zavaró ez, mert tudom, hogy nem fognak lecserélni szezon közben, ez a csapat nem tesz ilyet, nekem szerződésem van az egész évre. Egy csapat van csak az F1-ben, amely tesz ilyet és az nem mi vagyunk. Tudom, hogyan állnak a dolgok, úgyhogy nincs rajtam nyomás, az ilyen baromságok mindig ott vannak a levegőben, ez része ennek a sportnak" - reagált nyugodt hangon a finn pilóta.

bot_3



Alig két perccel később aztán jött a következő ütés: Valtteri, neked már most nagy a lemaradásod, felkészültél arra, hogy a csapat majd felszólít Lewis Hamilton támogatására?...

"Nos, van még hátra húsz futam, ami elég sok pontot jelent és nyilván nem fogom feladni a világbajnoki célomat, bízom benne, hogy a kemény munka kifizetődik majd. Ami a csapatutasításokat illeti: nem aggódok, tudom, hogy most hátrányban vagyok, de elég korán van még ahhoz, hogy elkezdjünk ilyesmin gondolkodni" - válaszolta Bottas.

Itt még nem volt vége, a Bottasszal párban lévő Mick Schumacher (idén már ilyen vegyes felosztásban ülnek be a versenyzők ezekre a sajtótájékoztatókra) kapta a következő kérdést azzal a felütéssel, hogy "úgy hallani, hogy Valtterit lecserélhetik és sok pusmorgás van arról, hogy a te csapattársadat (Nyikita Mazepint) le kéne váltani, mit gondolsz erről? A fiatal német éretten reagált, azt mondta, hogy neki elég a saját dolga miatt aggódni, nem nagyon tud erre mit mondani és szerinte ilyen kérdésre nem neki kellene válaszolni.

Végül Bottas megkapta az utolsó ezt firtató kérdést is: 2022-ben is a Mercedes pilótája lesz-e?

"Öhm... nem tudom és nem is gondolkoztam még ezen, hiszen elég korán van. Most minden energiámat erre a szezonra fordítom, hiszen még ennek is csak az elején tartunk és ha jól teljesítek, akkor az általában hozza magával a megfelelő jövőt is. Szóval nem tudom és jelenleg nem is érdekel" - érkezett a válasz.

Hogy ez a "terheléses támadás" miért most és miért így indult, arról lehetnek sejtéseink, mindenesetre ezek a kérdések csak a mai napra értek véget és csak Bottas irányába...

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: