DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Átalakítások a Williamsnél, távozik a csapatfőnök

Személyzeti átalakításokat jelentett be szerdán a grove-i alakulat: Simon Roberts távozik, a feladatait pedig a vezérigazgató, Jost Capito veszi át az F1-es istálló élén.

Szerda délelőtt közleményt adott ki, amelyben az elmúlt egy év trendjét folytatva újabb belső személyzeti átalakításokról számoltak be a felsővezetésben. A legfontosabb, hogy távozik a Formula-1-es alakulat éléről a csapatfőnöki pozíciót előbb tavaly június óta betöltő, a tulajdonosváltást ebben a posztban „levezénylő” Simon Roberts.  

simon-roberts-f1-dppi

Simon Roberts előbb megbízott, majd teljes értékű csapatfőnökként tevékenykedett az elmúlt egy évben


Jost Capito, a Williams vezérigazgatója így kommentálta a bejelentést: „Simon fontos szerepet töltött be az elmúlt 12 hónapban az átállás során, és szeretnék köszönetet mondani neki az ez idő alatt mutatott hozzájárulásáért” – fogalmazott Capito, míg Roberts a következőket mondta el:

„Öröm volt számomra betölteni a csapatvezetői posztot, miután a Williams család távozott a sportból. Mivel azonban az átállás már megy a maga útján, új kihívásokat keresek, egyúttal mindenkinek a legjobbakat kívánom a jövőre nézve a csapatban!”

capito-williams-f1-dppi

Jost Capito a vezérigazgatói pozíció mellett fogja betölteni a csapatfőnöki posztot is

Roberts feladatait éppen a már említett vezérigazgató, Capito veszi át a jövőben. Nem ez azonban az egyetlen változás a Williamsnél: a néhány hónapja a Volkswagen Motorsporttól érkező Francois-Xavier Demaison – vagy ahogy szinte mindenki ismeri: FX – ugyanis immár technikai igazgatóként a pályán zajló és a mérnöki munkálatokért is felelni fog. Mint azt a közlemény hangsúlyozza: ezek az átalakítások azt célozzák, hogy az egykor szebb napokat megélt csapat visszatérhessen az F1 élmezőnyébe.

 

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: