DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Kinevezte csapatfőnökét, és új vezérigazgatóját a Williams

Új vezérigazgatót nevezett ki, csapatfőnökének pozícióját pedig megszilárdította csütörtökön délben a Williams F1-es alakulata. Nagy dobással zárják az évet.

Jost Capito személyében 2021-re négy évtizednyi autósportos tapasztalattal rendelkező vezérigazgató érkezik a Williams F1-es istállójához. A Dakar-győzelemmel is rendelkező Capito korábban a Jordan F1-es és a Ford WRC-csapatát is erősítette, utóbbit éppen akkor, amikor az amerikai márka a kétezres évek közepén két világbajnoki címet szerzett. Ezt követően a Volkswagen motorsport-igazgatójaként négy vb-címhez segítette a németek csapatát a sorozatban, majd egy rövid időszakot a McLaren F1-es gárdájánál is eltöltött. Capito február elsején lép a vezérigazgatói pozícióba.

Jost_Capito_by_Mike_Borrmann_2



"Óriási megtiszteltetés ebben az izgalmas és erőt próbáló időszakban a Williams Racinghez csatlakozni. Megtisztelő ennek a nagy múltú csapatnak a részévé válni. Nagy élvezettel és tisztelettel vágok neki a feladatnak" - fogalmazott az új vezér.

A csapat emellett bejelentette azt is, hogy az utóbbi hetekben-hónapokban helyettes csapatvezetőként tevékenykedő Simon Roberts megkapja a csapatvezetői titulust.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: