DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Nem árt a baleset a Mercedes-kapcsolatnak

A Williams pilótája úgy véli – vagy inkább azt reméli? –, hogy a Bottasszal történt ütközése ellenére sem romlanak az esélyei arra, hogy a közeljövőben beülhessen a világbajnokok egyik autójába.

A vasárnapi Emilia-Romagna-i Nagydíj talán legemlékezetesebb pillanata volt Valtteri Bottas és George Russell ütközése. A baleset azért pikáns különösen, mert a britet tartják az egyik fő esélyesnek arra, hogy akár már 2022-ben beülhessen az egyik Mercedesbe – azaz éppen finn riválisát túrhatja ki a helyéről. Egyes szakértők szerint a történtek árthatnak Russell kilátásainak, főleg azok után, hogy Toto Wolff, a Mercedes csapatvezetője is inkább őt tekintette felelősnek:

„George-nak egyáltalán nem kellett volna belemennie a manőverbe. Mivel száradófélben volt az aszfalt, ez kockázatot jelentett, s a másik autó egy Mercedes volt. Minden fiatal versenyző fejlődésében fontos, hogy szem előtt tartsa a globális képet. Szóval igen, sokat kell még tanulnia” – fogalmazott még vasárnap.

russell-imola-2-dppi-2021



Russell, aki nem sokkal a baleset után még Bottas agresszív védekezését hibáztatta, hétfő este viszont már Twitter-posztban kért elnézést, úgy véli, az egyáltalán nem volt számára szempont, hogy talán leendő csapata egyik autója ellen készült előzni:

„Sosem voltam olyan pozícióban, hogy egy Mercedes ellen harcoljak, a Williams pedig talán öt éve nem volt ilyen helyzetben, szóval át sem futott az agyamon, hogy egy Mercedesszel csatázom” – idézi a PlanetF1.com szakoldal a britet. „Nem volt felelőtlen az előzési kísérlet. Én okoztam a balesetet a megforgással, de rosszul tettem, hogy megpróbáltam az előzést? Egyáltalán nem.”

A williamses Mercedes-pártfogolt egyébként úgy véli, nem fog ártani a világbajnok alakulattal való kapcsolatának az imolai incidens: „Egyáltalán nem fog kárt okozni a Mercedesszel való kapcsolatomban” – nyilatkozta a RacingNews365 hasábjain. „Már beszéltem velük, mindkét fél megérti a másikat. Az én részemről, ha előre felé tekintek, akkor végső soron nem igazán veszem figyelembe, melyik autóról van szó, ezért vágtam bele a manőverbe. Utána így kellett reagálnom a pillanat hevében? Talán nem, de ahogy mondtam, az érzelmek a tetőfokára hágtak. Szót váltottunk, ennyi történt.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: