DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Russell elnézést kért Bottastól: „Az egész helyzetet jobban kellett volna kezelnem”

Egy nappal az imolai ütközésük után a Williams pilótája érzelmes Twitter-bejegyzésben kért bocsánatot a Mercedes finnjétől és a saját csapatától is, főként a baleset utáni reakciójáért.

Valtteri Bottas és George Russell ütközése jelentette a fő beszédtémát az amúgy is igen eseménydús Emilia-Romagna-i Nagydíjat követően. Közvetlenül a verseny után még mindkét pilóta a másikat tartotta felelősnek a történtekért – miközben Toto Wolff ugyan nem mondta ki, de inkább a Williams britjét látta hibásnak –, hétfő reggelre azonban Russell álláspontja már némileg megváltozott.

russell-imola-dppi-2021-1



Hétfő este aztán egy Twitter-bejegyzésben Russell elismerte, hogy túl nagy kockázatot vállalt az előzési kísérlettel, egyúttal pedig mind Bottastól, mind saját csapatától elnézést kért – mindenekelőtt azért, ahogyan az incidenst kezelte, amikor előbb a sóderágyban, majd a médiában nyilatkozva is nekitámadt a finn pilótának:

„Nem a tegnapi napomra vagyok a legbüszkébb” – írta Russell. „Tudtam, hogy ez lehet az egyik legjobb esélyünk idén a pontszerzésre, és amikor ezek a pontok annyit jelentenek, mint számunkra jelentettek volna, vállaljuk a kockázatot. Ez nem jött be, és ezért vállalnom kell a felelősséget. Így, hogy volt időm reflektálni arra, ami utána történt, már tudom, hogy a teljes helyzetet jobban kellett volna kezelnem. Az érzelmeink a tetőfokára hághatnak a pillanat hevében, és tegnap ezek eluralkodtak rajtam.”

„Elnézést kérek Valtteritől, a csapattól és mindenkitől, aki úgy érezte, csalódott a cselekedeteim miatt. Én nem ilyen vagyok, és többet várok magamtól, ahogy tudom, hogy mások is többet várnak tőlem. Megtanultam néhány kemény leckét a hétvégén, és ezzel a tapasztalattal jobb versenyzővé és emberré fogok válni. Mostantól Portugáliára koncentrálhatok, ahol lehetőségem lehet megmutatni, milyen is vagyok valójában. Köszönöm az üzeneteket, a pozitívakat és a negatívakat egyaránt. Mind segíteni fognak nekem a fejlődésben.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: