DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Russell már máshogy látja a Bottasszal való ütközést

Miután visszanézte a felvételeket, George Russell úgy gondolja, kicsit túlreagálta a Valtteri Bottasszal való ütközését. Már úgy látja, nem a finn hibázott, de most sem csinálna másképp semmit.

George Russell és Valtteri Bottas a Tamburello előtt ütköztek össze, majdnem 300 km/órás sebességnél, mikor a brit megpróbálta megelőzni ellenfelét, azonban megijedt Bottas irányváltásától, félrekapta a kormányt, megcsípte a füvet, és a finnt is magával vitte a gumifalba.

Az incidens után egyből odament Bottashoz és megmondta a magáét: „Meg akarsz minket ölni?” – kérdezte Russell. A Mercedes pilótája erre egy nemzetközileg is viszonylag jól érthető kézjellel reagált. A williamses megvádolta Bottast azzal, hogy azért védekezett ilyen keményen, mert ő az ülésére hajt, más ellen nem lett volna ennyire agresszív.



A finn ezt már vasárnap is tagadta, és csapatfőnöke is neki adott igazat, a felvételeket visszanézve pedig már Russell is máshogy látja az eseményeket: „Amikor lehetőségünk nyílik megnézni a lassítást, különböző kameraállásokból, az egész nagyon-nagyon máshogy jön le” – mondta a helyszínen Russell, ahol a Formula.hu is jelen volt.

„Az egyik szögből teljesen más véleménnyel lehetünk a balesetről, mint egy másikból. Inkább a sebesség volt az, ami ennyire zavart, mivel korábban sosem ütköztem egy egyenes végén, padlógázzal. Mostanában mind megtapasztalhattuk a motorsport veszélyeit, és hogy őszinte legyek, ugyanígy reagáltam volna akkor is, ha az első helyért megyünk és akkor is, ha az utolsóért, mert úgy gondolom, hogy ez megelőzhető lett volna.”

„Valtteri végső soron nem tett semmit, ami a szabályokkal szembe menne, de neki is vállalnia kell bizonyos mértékű felelősséget a történtekért. Bizonyos dolgokat megtehetünk, ha engedi a helyzet, de ő letolt a fű irányába a nedves körülmények ellenére, majdnem 300 km/órás tempónál.”

„Ilyenkor magas a kockázata egy balesetnek, és én emiatt voltam igazán csalódott, mert ez így tiszteletlenség volt. Nem velem, hanem inkább az autóval szemben. Elkerülhető volt? Igen! Valtteri hibája volt? Valószínűleg nem! Én csinálhattam volna valamit másképp? Talán, mivel én okoztam az ütközést azáltal, hogy megcsúsztam, de azt gondolom, hogy őrültség lett volna nem bepróbálkozni akkor és ott az előzéssel.”

Ha nem szeretnél lemaradni a legjobb F1-es hírekről, akkor csatlakozz a Formula Aréna Facebook-csoportunkhoz, ahol garantált a jó hangulat és megtalálsz minden fontos tudnivalót és érdekességet a versenyhétvégék alatt, de a holtidőben sem hagyunk benneteket unatkozni! Ide kattintva tudtok csatlakozni a Formula Arénához!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: