DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Mazepin: Latifi felizgatta magát a kicsúszásán, ezért jött nekem utána

Az eddig eltelt időszak alapján kijelenthető, hogy Nyikita Mazepin személyében megérkezett a Formula-1-be a sportág új Maldonadója. Ám vasárnapi ütközésében ezúttal teljesen vétlen volt az orosz.

Már az Emilia Romagna-i Nagydíj első körében ismét karambolozott az inkább balhéiról híres Nyikita Mazepin, de ez alkalommal egyáltalán nem ő volt a hibás. Bár látszólag ő küldte a falba Nicholas Latifit, miután a kanadai kicsúszott a pályáról és visszatért, a Haas-pilóta bőven hagyott helyet, sőt, amennyire lehetett, lehúzódott.

Latifi egyre csak jobbra húzott, majd Mazepin bal első kereke a falba forgatta a Williamst és ezzel azonnal véget is ért számára a futam. „Latifi éppen akkor tért vissza a pályára, nem hinném, hogy tudta, hogy ott vagyok mellette. Ezekkel az autókkal pedig, ha lecsúszunk a fűre, amikor az vizes, azonnal a falban találjuk magunkat” – magyarázta a baleset részleteit Nyikita Mazepin.

Imolában sem zajlott zökkenőmentesen a tanulási folyamat Nyikita Mazepin számára


„Ezért nem mentem le a fűre, tartottam a vonalamat a pálya legszélén, de rengeteg helyet hagytam neki, szinte biztos, hogy nem látta, hogy ott vagyok. Nem kérdés, hogy az ember felstresszeli magát, amikor éppen kicsúszás után visszatér a pályára, ezért sajnálatos a baleset, ami történt.”

Bár az egyébként szintén balesetet szenvedő csapattárstól, Mick Schumachertől is több, mint fél perccel kapott ki a leintéskor, végre meglátta a kockás zászlót, nem úgy, mint Bahreinben. „Egyértelmű, hogy már jobban mentek a dolgok, mint legutóbb, Bahreinben. Rengeteg minden történt ezen a futamon, esőgumikkal rajtoltam, amire előtte eleve nem is számítottunk, hiszen nem sokkal korábban még sütött a nap, aztán még egy piros zászló is bezavart.”

„De nem is baj, hogy ennyi dolog történt, remek tanulási lehetőséget adott számomra még a mezőny végén is és jó, hogy eljutottam a kockás zászlóig” – tette hozzá Mazepin, akire az időmérős, tiszteletlen viselkedése miatt ismét megorroltak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: