DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Rémhír terjedt el, Alonso és Ocon is versenyezhet

Órákon át tartotta magát délelőtt a pletyka, miszerint az Alpine valamelyik versenyzője koronavírusos lett. Valójában azonban Fernando Alonso és Esteban Ocon is készen áll a versenyzésre.

A francia istálló jó ideig nem szólalt meg az ügyben, ez tovább táplálta a mendemondát, de az olasz közösségi médiában elterjedt az a hír, hogy az Alpine egyik versenyzője, Fernando Alonso, avagy Esteban Ocon is elkapta a koronavírust, márpedig ebben az esetben biztosan kihagyni kényszerült volna a nagydíjat, most hétvégén, Imolában.

A gpblog.com több olasz közösségi médiás hírre alapozva feltételezte, hogy a pletyka igaz lehet, egy belső információ kiszivárgása alapján „az Alpine egyik pilótájáról” szól a fáma és ezt némileg alátámasztani látszott, hogy Danyiil Kvjat máris a helyszínre érkezett, hogy tartalékpilótaként beugorhasson a hétvégét esetlegesen kihagyni kényszerülő versenyző helyére.

Ocon és Alonso is készen áll a vezetésre Imolában


Jon Noble Formula-1-es újságíró azonban azóta tisztázta a híresztelést, ami teljesen alaptalannak bizonyult. Az Alpine ugyanis nem hivatalosan megerősítette a kérdésre, hogy mind Fernando Alonso, mind Esteban Ocon részt vesz az imolai versenyhétvégén, egyikük sem fertőződött meg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: