DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Vettelt már a német médiában is osztják

A négyszeres világbajnok az elmúlt években hozzászokhatott az olasz sajtó éles kritikáihoz a Ferrarinál. Most azonban hazájában is megkapja a magáét, már Mazepinhez hasonlítják.

Két alapvető fő téma uralja a sajtót a Bahreini Nagydíj hétvégéjét követően. Az egyik a Verstappen-Hamilton csatározás furcsa oldalága a pályalevágással, aminek kapcsán Helmut Markóék is keményen odaszóltak a versenyigazgatónak és Lewis Hamiltonnak is a nem egyenlő elbánás miatt. A másik pedig a jó ideje hihetetlen mélyrepülést bemutató Sebastian Vettel újabb betlije.

Egyelőre úgy kezdődött a 2021-es év Sebastian Vettel számára, ahogy az egészen katasztrofális 2020-as. Láthatóan az Aston Martinnak is bőven van hova fejlődnie, mivel Lance Stroll is csak egy tizedik helyezést tudott elcsípni az évadnak sokkal nagyobb reményekkel induló versenyautóval. De a fiatal kanadai így is kenterbe verte sokkal nagyobb nevű, négyszeres bajnok csapattársát, aki egyelőre képtelen magára találni.

A német sajtó a tavalyi évben többször is egyértelműen a Mattia Binotto vezette Ferrarira húzta rá a vizes lepedőt, de a Bahreini Nagydíj hétvégéjén Sebastian Vettel finoman szólva sem volt meggyőző, az edzéseken és a versenytempót tekintve is lassabb volt Lance Strollnál és ismét volt egy saját hibás koccanása is, ezt már hazájában sem tűrték szó nélkül.

A Motorsport-Total szakértője, Marc Surer nem is finomkodott, amikor a pilóták teljesítményét kellett értékelnie. „Sebastian Vettelnél egyetlen valaki volt rosszabb, Nyikita Mazepin. Ez megint csak nem az ő hétvégéje volt” – szól az egykori F1-es pilóta értékelése.

Vettel érthetetlenül befékezte saját pályafutását


A lassú tempó és a versenyképtelenség mellett ismét fűszerezte valami „megszokott” a korábbi német ász futamát, egy saját hibából történő koccanás és az ebből eredő megforgás. Bár mindkét pilóta folytatni tudta és beért a célba, a rádión Vettel először a nyilvánvalóan teljesen vétlen Esteban Ocont kezdte hibáztatni.

Az ütközés utáni rádióüzenet sokkal inkább ciki volt Vetteltől, mint maga a baleset” – fogalmazott élesen Surer. Azért Vettel védelmében mondjuk el, hogy a futam után már máshogy látta a helyzetet. „Sebastian a versenyt követően odajött hozzám és elnézést kért. Időnként megesik az ilyen, mindannyian követünk el hibákat” – kommentálta a történteket Esteban Ocon a Motorsport.com kérdésére.

Mindenesetre talán most még nagyobb nyomás lesz Sebastian Vettelen, mint eddig valaha, ha az Astonnál sem tudja elkapni a fonalat, szinte biztosan rövid úton véget ér a pályafutása.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: