DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda és Gasly is örül, de még nincs ünneplés

Bahreinben egyértelművé vált, hogy a Honda valóban megérkezett az első helyekért vívott harcba. Külön öröm a japánoknak, hogy nem csak a Red Bull, de az AlphaTauri is rettentően versenyképes.

A szokásoknak megfelelően a Mercedes természetesen alaposan odapörkölt az időmérő edzésen, de ezúttal ez is kevés volt és Lewis Hamiltonék nem tudták legyűrni Max Verstappen Red Bull-Hondáját, sőt, a közel négy tizedmásodperces hátrány talán még a szakembereket is meglepte, amennyivel a holland legyőzte a hétszeres világbajnokot. De ne feledjük, ez még csak egy időmérő edzés volt, a pontokat vasárnap osztják.

A Honda új erőforrásának is oroszlánrésze van abban, hogy a Red Bull és az AlphaTauri is ilyen sikeresen szerepel eddig, Pierre Gasly az ötödik helyet csípte el, alig másfél tizedre a második sortól. Előzetesen a legtöbben a McLarent várták a harmadik erőnek, de nem kis meglepetésre Charles Leclerc a Ferrarival, illetve az említett Gasly az AT-val is a wokingiak előtt végzett.

A japán motorgyártó nem rejti véka alá boldogságát. „Az évad első időmérő edzése rendkívül pozitív eredménnyel zárult számunkra. A Red Bull részéről Max Verstappen megszerezte a pole-pozíciót, miközben Pierre Gasly pedig az ötödik kockába hozta az AlphaTaurit” – ecsetelte véleményét Toyoharu Tanabe a Twitteren.

Úgy tűnik, a Honda valóban megérkezett a legjobbak közé


„Sergio Perez és Yuki Tsunoda is megpróbáltak a közepes keverékű abroncsokon bejutni a Q3-ba, de ez nem jött össze, így meg kellett elégedniük a 11. és 13. helyezéssel. Mind a négyük remek sebességgel jelentkezett, úgyhogy vasárnap is egészen jó teljesítményre számítunk részükről. Egész hétvégén mindkét csapatunk kiemelkedően versenyképesnek mutatkozik, a mi feladatunk, hogy a kiváló időmérős teljesítményt a versenyen is hozzuk” – tette hozzá a Honda technikai igazgatója.

Pierre Gaslyt némileg váratlanul is érte időmérős remeklése. „Őszinte leszek, nagyon boldog vagyok azzal, ahogy az év első időmérője alakult számomra. Mindig jó érzés, amikor már az év elején ilyen kiváló alapokkal rendelkező versenyautóval rendelkezünk. Nem is számítottunk arra, hogy ennyire elöl leszünk. Tudtuk, hogy igen erős csomaggal rendelkezünk, de arra végképp nem gondoltam, hogy úgy szerezhetem meg az időmérőn az ötödik pozíciót, hogy a közepes keverékű gumikkal jutok be a Q3-ba. Remélhetőleg, ez a versenyen is komoly előnyt jelent majd” – nyilatkozta lelkesen a fiatal francia pilóta a Sky Sportsnak.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: