DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Logikus lenne a Verstappen–Russell páros a Mercedesnél”

A McLaren elnök-vezérigazgatója, Zak Brown Bahreinben újfent elismételte, hogy szerinte az idén a Red Bullnál és a Williamsnél szereplő két fiatal alkothatja a Mercedes felállását 2022-ben.

Érdekes nyilatkozatot tett a minap Zak Brown, aki úgy fogalmazott, hogy szerinte 2022-ben George Russell és Max Verstappen alkotja majd a Mercedes pilótapárosát. A vb-címvédő alakulatnál mind Lewis Hamiltonnak, mind Valtteri Bottasnak csak az idei szezonra van szerződése, így benne lehet a pakliban egy teljes csere – igaz, a hétszeres világbajnok a minap például úgy fogalmazott, hogy nem érzi úgy, hogy a mostani lenne az utolsó idénye a Formula-1-ben.

verstappen-mercedes-dppi



Russell érkezése önmagában nem lenne meglepő, hiszen eleve sokan favoritnak tartják a Mercedes ülésére, mivel az ő kötelékeikbe tartozik, s tavaly a szahíri beugrásra is meggyőzően sikerült. Verstappen már érdekesebb eset, hiszen 2023-ig érvényes szerződése van a Red Bull-lal, ebben a kontraktusban azonban van teljesítményalapú záradék, amely adott esetben szabadon igazolhatóvá teheti a hollandot.

Mindenesetre Brownnak a Bahreini Nagydíj pénteki napján tartott online sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu is jelen volt, nekiszegeztek egy kérdést a saját elméletével kapcsolatban, mire a McLaren elnök-vezérigazgatója így felelt:

„Számomra úgy tűnik, ez lenne a logikus döntés a Mercedes számára. Tekintve George kapcsolatát a Mercedesszel és azt, hogy tudomásom szerint az év végén lejár a szerződése, valamint Lewis is csak egyéves kontraktust írt alá, és Max is szabadon igazolhatóvá válhat az év végén. Hogy ez végül megtörténik-e vagy sem… Nem akarok kavarni, de nekem úgy tűnik, ez történhet. Úgy vélem, ez egy józan ész diktálta lépés lenne Toto részéről, de nincs belső rálátásom arra, hogy ez meg fog-e történni.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: