DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

McLaren: Beültetnénk Lewist, de nem valószínű

Zak Brown leigazolná a hétszeres bajnokot, ha üresedés támadna, viszont sem a csapat, sem Hamilton számára nem jó az időzítés. A McLaren-főnök szerint Verstappen és Russell lesz a Mercedes 2022-es pilótapárosa.

Elég szétnézni a mezőnyben, és láthatjuk, hogy számos pályafutása alkonyán járó versenyző abban a csapatban szerepel, amellyel kezdett a Formula-1-ben: Kimi Raikkönen a Sauberben indult, és ennek örökösénél, az Alfa Romeónál vezet 42 évesen, míg Fernando Alonso pályafutása korai (és legsikeresebb) szakaszában a Renault versenyzője volt, most pedig az Alpine-hoz tér vissza.

Ennek mintájára Nagy-Britanniában eljátszottak a gondolattal, hogy a Mercedesszel csupán egyéves szerződést aláíró Lewis Hamilton megnyerheti nyolcadik világbajnoki címét, hogy aztán azzal a csapattal fejezze be pályafutását, amellyel elkezdte: a McLarennel. A wokingi istálló vezérigazgatóját, Zak Brownt meg is kérdezték a forgatókönyv valószínűségéről.

„A jelen állás szerint nem, mert boldogok vagyunk Daniellel és Landóval, akikkel hosszú távú szerződésünk van. Ha üresedés lenne, beültetném Lewist az autóba? Természetesen igen, de a jövőt próbáljuk építeni, ezért kombináltuk a fiatalságot a tapasztalattal. Ha Lewist visszahoznánk, az csak egy-két éves utazás lenne, azt pedig tudjuk, hogy még nem állunk készen a bajnokságért való harcra. Ezért kell egy olyan felállás, amely eljuttat minket ebbe a pozícióba. Nem gondolom, hogy az időzítés megfelelő lenne Lewis számára” – mondta a Daily Mailnek Brown.



Az amerikai egy merész jóslatot is tett a Mercedes 2022-es pilótapárosáról: szerinte Hamilton kikerül a képletből, Max Verstappen és George Russell csatlakoznak az ezüst csapathoz.

„Igen, úgy vélem, Maxot és George-t látjuk ott 2022-ben, ezt tartom a nyilvánvaló kimenetelnek. Lewis megnyeri a nyolcadik bajnoki címet, ő lesz a legsikeresebb valamennyi kategóriát tekintve. Egy évre szól csak vele a megállapodás, George és Max saját szerződése eközben lejár. Rendelkezésre áll Max tapasztalata és fiatalsága és George fiatalsága. Ha én lennék a Mercedes, ez egy gyilkos felállás lenne a következő öt évre. Érdekesebb, hogy mit csinálna a Red Bull? Ezt nehéz megválaszolni. Nehéz helyzetben lennének, hiszen mindenki más le van kötve.”

„Lewis az egész pályafutását a Mercedesnél töltötte, a gyári csapatál és a McLarennél. Ahogy Michael Schumachert alapvetően ferrarisnak tartjuk, habár a Mercedesnél versenyzett utoljára, úgy Lewis előtt is ott áll a lehetőség, hogy az az ember legyen, aki egész karrierjét a Mercedesnél töltötte. Nem tudom, miért menne máshova” – magyarázta, hogy valószínűtlennek tartja Hamilton csapatváltását az utolsó szezonokra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: