DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamilton: Nem érzem úgy, hogy ez a vége

A következő hónapokban fog dönteni arról, hogy visszavonul-e, de jelenleg úgy érzi, nem ez lesz az utolsó éve. A címvédőt izgalommal tölti el, hogy a tesztek alapján nem a Mercedes a leggyorsabb.

Egészen február elejéig kellett várni arra, hogy Lewis Hamilton szerződést hosszabbítson a Mercedesszel, s végül csak egyetlen szezonra írtak alá a felek. A kontraktus és a hétszeres világbajnok jövője természetesen a hétvégi évadnyitó Bahreini Nagydíjat megelőző sajtótájékoztatón – amelyen online videós formában a Formula.hu is részt vett – is téma volt: a brit kijelentette, hogy egyáltalán nem függ az eredményektől, hogy hogyan dönt a folytatást illetően, de azt elismerte, hogy idén szeretné, ha hamarabb dűlőre jutnának.

hamilton-dppi-teszt-bahrein-1



„Abban a helyzetben, amiben vagyok, ennek semmi köze ahhoz, hogy hol állunk és megnyerjük-e a bajnokságot. Nem akkor fogom abbahagyni, amikor nehezebbé válnak a dolgok. Egyéves szerződést akartam. És igen, mondtam Totónak [Wolff, a Mercedes csapatfőnöke], hogy jó lenne, hogy ha közösen dolgozunk a jövőn, akkor jóval hamarabb beszéljünk erről, mint január” – jegyezte meg félig nevetve Hamilton. „Teljes mértékben elkötelezett vagyok a sport iránt, szerintem a legjobb helyzetben van most a sport olyan szempontból, hogy büszke vagyok a lépésekre, amiket az F1 tesz egy jobb világért. Imádom, amit csinálok, régóta nem voltam olyan izgatott, mint ahogy megérkeztem ide.”

Arra a kérdésre, hogy úgy tekint-e a 2021-es idényre, hogy ez lehet az utolsó esztendeje a Formula-1-ben, így felelt a 36 éves pilóta: „A jelenlegi helyzetben, amiben vagyok, nem érzem úgy, hogy ez lenne a vége. Nyilván jönnek jövőre ezek az izgalmas változások. Úgy gondolom, a mostani évad tűnik az egyik legizgalmasabbnak. Új csapatok, új formátumok vannak, és szorosabb a küzdelem. Nem érzem úgy, hogy a karrierem végén járnék. A következő nyolc hónapban meglátom, készen állok-e befejezni vagy sem. Nem hiszem, hogy be fogom, de sosem lehet tudni.”

Hamilton arról is beszélt, hogy izgalommal tölti el, hogy a két héttel ezelőtti teszt alapján úgy tűnt, hogy ezúttal nem a Mercedes, hanem a Red Bull autója a leggyorsabb: „Úgy gondolom, minden év valamelyest ugrás az ismeretlenbe, de többször fordult elő, hogy jobban éreztük, mi is történik az autónkkal. Rendkívül izgalmas helyzet ez számunkra csapatként. Jelenleg nem mi vagyunk a leggyorsabbak. Hogyan fogunk együtt dolgozni és egyesülni, hogy oda jussunk, ahol szeretnénk lenni? Ami engem illet, én roppant izgatott vagyok a kihívás miatt. Szerintem a rajongók számára is nagyszerű, hogy néhány csapat ilyen közel van.

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: