DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az AlphaTaurival is komolyan kell számolnunk?

Nemcsak a Red Bull, de testvércsapata is remekelt a bahreini teszten, az autó megbízhatónak és igen gyorsnak mutatkozott. Pierre Gasly szerint sokkal előrébb járnak, mint tavaly. Itt a nagy meglepetés?

Véget értek már azok az idők, amikor a Red Bull fiókcsapatát csak egy lesajnált juniorpilóta-képzőnek tekintette mindenki. Bár 2008-ban Sebastian Vettel egy igazán bravúros győzelmet aratott az akkor még Toro Rosso néven ismert istállóval, az első tíz évben ezen kívül szinte semmilyen komoly eredményre nem volt képes a kiscsapat.

Tavaly váratlanul még egy futamgyőzelmet is sikerült szereznie az AlphaTaurinak Monzában, ám Pierre Gasly ezen a némi szerencsével kicsúszott győzelmen kívül számos más helyen is villantott, az Alpha többször is a középmezőny elején járt és kicsit kevesebb balszerencsével a fiatal francia még sokkal több pontot is szerezhetett volna.

Idén már az előjelek is biztatónak tűntek és a bahreini tesztelés egyelőre még a várakozásokat is felülmúlóan jól sikerült a faenzai gárdának. A rengeteg alkatrészt a Red Bulltól készen kapó és a nagyot fejlődő Honda-motort használó istálló 2021-ben még jobban szerepelhet, mint tavaly. Irány közvetlenül az élmezőny mögé?

Az Alpha lesz idén a kistigris, aki beleszólhat a nagyok dolgába is?


„Kiváló alapokkal rendelkezünk jelenlegi autónkkal, de jócskán megvannak az ötleteink arra vonatkozóan is, hogy pontosan hol fejlődhetünk még, illetve mik már most az erősségeink. Ez nagy pozitívum számunkra. Az természetes, hogy mindig van hova fejlődni, egy autó soha nincs tökéletesen készen” – mondta el véleményét Pierre Gasly a Motorsport.com hasábjain.

„Őszintén szólva, sokkal jobb helyzetben vagyunk három napnyi tesztelés után, mint egy évvel ezelőtt ugyanennyi tesztnapot követően, Barcelonában. Emiatt nagyon boldog vagyok” – tette hozzá a futamgyőzelemmel is rendelkező francia. Fiatal japán csapattársa határozottan megerősítette Gasly álláspontját, mert újonc létére már a csapat három különböző autóját is vezethette és kétségtelenül a jelenlegi tetszett neki a legjobban.

„Nem is kérdés, hogy tavalyhoz képest nagyot léptünk előre. Az adatokból is tökéletesen látható. Vezettem korábban az STR14-est és az AT01-est is, pont emiatt érzem igazán a különbségeket. Vitathatatlan, hogy idei versenyautónk nagy előrelépés, különösen a hosszú egyenesekben érezni a sokkal jobb végsebességet. Az természetesen nem jósolható meg tökéletesen, hogy a többiekhez képest mekkora ez a fejlődés, de hogy jobbak vagyunk, az nem vitatható” – ecsetelte véleményét Yuki Tsunoda.

Mi hova várjuk idén az AlphaTaurit?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: