DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

A Mercedes mindenkit átver, vagy tényleg lassú és megbízhatatlan?

A német gyári istálló vezére a második napi meghibásodás miatt komoly aggodalmát fejezte ki. Toto Wolff szerint az Ezüst Nyilak nem elég gyorsak, a sebességváltó-gondok pedig nem megnyugtatóak.

Ha valaki a második tesztnap eredménylistájára rátekint, nem is egészen érti, mi lehet a gondja a Mercedes csapatfőnökének, hiszen Valtteri Bottas a két tesztnap eddigi legjobb eredményével az élre került és elsőként zárta a bahreini felkészülés második napját. Ugyanakkor Hamiltonéknál már nem az első, komoly meghibásodás történt és a velük szoros partnerségben álló Aston Martinnál is fellépett már súlyos technikai zűr.

Hamilton az első nap után is panaszkodott arra, hogy képtelenek megtalálni a megfelelő egyensúlyt az autónál, szombaton ráadásul délelőtt ki is csúszott a brit ász és a kavicságyban fejezte be a napját, ezzel pedig még több időt veszített az istálló, amit pályán tölthetett volna.

„Két nap után elmondhatom, hogy az előző évekhez képest egészen borzalmasan kezdődik számunkra ez a szezon. Nem vagyunk gyorsak és megbízhatósági gondjaink is vannak. De ez az a pillanat, ahol meg kell mutatnunk, hogyan is reagálunk egy ilyen helyzetre” – panaszkodott Toto Wolff a Sky adásában.

Ezúttal tényleg félrementek a Mercedes dolgai, vagy ismét csak elaltatni akarják a mezőnyt?


„Elismerem, ez most tényleg megijeszt engem is. Nem is változtattunk a sebességváltó tervezésén, mégis rögtön két komoly probléma is fellépett. Ez elég vészjósló, mert ha nincs megbízhatóság, azt kockáztatjuk, hogy nem tudjuk majd befejezni a futamokat, de most már az extra költségekre is oda kell figyelnünk.”

„Hamilton nem lett ideges a kicsúszása után és mi is igyekszünk nem idegeskedni, de gyorsan meg kell értenünk, hol csúsztak félre a dolgaink. Rengeteg újításunk nem működik, a legnagyobb gond pedig az autó egyensúlya, ami egyelőre borzalmas” – mutatott rá Toto Wolff, csapatfőnök.

A nagy rivális, Red Bull főtanácsadója, Helmut Marko szintén elmondta véleményét a nagy vetélytárs gyengélkedéséről a Sky Deutschland adásában. „Nem gondolom, hogy a Mercedes megmutatta volna már valódi erejét. De az autójuk valóban nagyon idegesnek tűnik a pályán” – ecsetelte véleményét Marko.

A Mercedes ezúttal tényleg gondban van és elveszítheti domináns helyét a Formula-1-ben, vagy még az eddigieknél is nagyobb átveréssel van dolgunk és valójában a versenyautó most is tökéletes, csak rejtegetik valódi erejüket? Többször játszották már el ugyanis a hattyú halálát a tesztidőszakban, aztán amikor élesben kellett teljesíteni az idénynyitón, porrá verték a mezőnyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: