DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Red Bull: Jól kezdtünk, de nem álmodozunk, a Mercedes a favorit

Az energiaitalos istállónál idén valóban azt gondolják, megkaparinthatják a világbajnoki címet, de a csapatfőnök az első tesztnap derekán is jól tudja, hogy a Mercedes szokás szerint csak altat.

Az első bahreini tesztnapon a délelőtti és a délutáni munkát is Max Verstappen kapta meg és egyelőre a Red Bull remekül szerepel, a Mercedes viszont a mezőny végén. De korai lenne bármit is mondani ezek alapján az erőviszonyokról, mivel a német gyártó szinte minden évben ezt játssza, hogy a lista második felében megbújva altat, nem mutatja meg valós erejét, majd a szezonnyitón robbant.

Mindenképpen jó jel, ahogy a Red Bull-Honda kezdte a tesztelést, de Christian Horner is tökéletesen tudja, hogy attól, hogy a Mercedes pilótái (Bottas és Hamilton is) a tabella alsó felében foglalnak helyet, továbbra is őket kell elkapni és a Mercedes a fő esélyes. Igaz, az eddigi adataik alapján az energiaitalosok is úgy gondolják, idén valóban felérhetnek a nagy rivális szintjére.

A szél erős, beborítja a pályát is finom homokkal, nem valami jók a körülmények


„Nem kérdés, hogy minden azon múlik, hogy a Mercedes mit tesz. Évek óta ők jelentik a viszonyítási alapot, ezt a magasságot kell mindenkinek megugrania és ez idén sem lesz másképp. A téli szünetben történt kijárási korlátozások, a lezárások mindenkinek egyformán problémát jelentettek, igaz, úgy gondolom, hogy a mi csapatunk jól kezelte ezt a gondot” – nyilatkozta Christian Horner a Formule1.nl szakportálnak.

Jelent-e bármi szokatlan problémát, hogy Verstappen a délelőtti etap során megperdült az RB16B-vel? Ilyet tavaly is sokszor láttunk tőle a tesztnapokon. „Úgy gondolom, ezt az erős szél okozta. Max a garázsban az autó több pontjára is rámutatott, amit finomhangolnunk kellett, de semmi alapvető gondról nem számolt be” – tette hozzá a csapatfőnök.

Verstappen a Red Bull-Hondával a teszten. Ide kattintva megnézheti a videót.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: