DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Ha Verstappen csapattársölő, Russell még jobban

Bár pontot még csak egyszer szerzett, tavalyi beugrása során Bahreinben, mégis mindenki elismeri óriási tehetségét. George Russell, csapattársa szerint az egyik leggyorsabb és legegyenletesebb.

Tény, a juniorszériáktól kezdve megfigyelhettük, hogy a fiatal brit úgy ért el sikereket, hogy aránylag kifejezetten kevés hibával vezet, mégis szinte mindig mindent kihoz aktuális autójából. Ez jelenleg a gyengécske Williams, de azt is megmutatta tavaly, ha élcsapatnál kap lehetőséget, egyáltalán nem ijed meg és nem omlik össze a teher alatt, hanem kiválóan teljesít.

Kizárólag balszerencséje fosztotta meg attól, hogy Lewis Hamiltont helyettesítve nem nyerte meg azonnal a Mercedesszel beugrófutamát, egészen kiváló teljesítményt nyújtott, végig gyorsabb volt Valtteri Bottasnál és ha csapata nem szúrja el a bokszkiállást, könnyedén meg is nyerte volna a versenyt.

A Williamsnél pedig bár pontot nem szerzett, ismét nullra verte aktuális csapattársát, Robert Kubica után Nicholas Latifi sem tudott mit kezdeni vele az időmérőkön. Többnyire a versenyeken sem. A leginkább szponzorációjának köszönhetően ülést szerző Latifi nem is rejti véka alá, mit gondol csapattársáról.

Sokak szerint Russell tavaly megmutatta, simán világbajnok lenne a Mercedesszel, mint Hamilton


„Úgy gondolom, leginkább a szombati teljesítménye szembetűnő mindenki számára. Kétségtelen, hogy az időmérőkön elképesztő sebességre képes kapcsolni, minden egyes pályán megmutatja, mekkora potenciál rejlik benne” – idézi Nicholas Latifit a GPFans szakoldal.

„A szombati időmérő edzéseken kivételesen jól vezet, állandóan a létező legközelebb vezet a maximumhoz, amit csak megenged az autó. Rettentő ritkán követ el hibát, szenzációsan rakja össze a köreit. És nem csak egyet, hanem az összeset. Többször is megfigyeltem már az adatait böngészve, hogy az egyik legerősebb oldala a pontosság és az, hogy képes konzisztensen gyors lenni, nem hullámzóan.”

„Ha korábbi csapattársaimmal összehasonlítom, el kell ismernem, hogy valószínűleg ő a legjobb azok közül, akik ellen valaha is versenyeztem. Szinte minden megvan benne, ami egy igazi pilótában meg kell, hogy legyen a sikerhez. Az pedig ugyanolyan hatalmas előnye, hogy szinte sosem hibázik. Ha továbbra is így folytatja, egyértelműen látszik, hogy ki fog tűnni a többiek közül” – dicsérte Russellt a kanadai csapattárs. Ha véget ér a Hamilton-uralom, ahogy azt többen is jósolják, akkor könnyen lehet, hogy például egy Russell-Leclerc-Verstappen csatának leszünk szemtanúi, de ne írjuk még le a remeklő Norrist sem.

Szerintetek Hamilton visszavonulása után lesz hasonló egyeduralkodó, mint most a brit, vagy onnantól vérre menő küzdelmek jönnek a bajnoki címekért?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: