DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Nem bánta meg a Ferrari, hogy nem szerződtette Hamiltont

Mattia Binotto csapatfőnök szerint a jelenlegi párosuk is rendkívül erős, és megfelelő autóval a hétszeres világbajnokkal is felvennék a versenyt. Ismét megismételte: nem lesz első számú pilótájuk.

Az elmúlt években időről időre felröppentek híresztelések arról, hogy a jelenkor legsikeresebb versenyzője, Lewis Hamilton a Formula-1 történetének legeredményesebb csapatához, a Ferrarihoz igazolhat. Nemrég maga a hétszeres világbajnok is elismerte, hogy voltak tapogatózó egyeztetések a Scuderiával, de az álláspontjaik sosem egyeztek. A 2021-ben Charles Leclerc-rel és Carlos Sainzcal felálló maranellóiak csapatvezetője, Mattia Binotto a Sky Sports által készített interjú során kapta meg a kérdést, hogy nem bánják-e, hogy nem szerezték meg Hamiltont:

hamilton-ferrari-2019-dppi



„Nem hiszem, hogy megbánnánk bármit is, mert végső soron hoztunk néhány döntést, amelyekről azt gondoltuk, hogy azok a helyesek, ma pedig van egy olyan fantasztikus pilótánk, mint Charles, akibe rengeteget fektettünk Ferrariként. Úgy vélem, nagyon tehetséges. Ha megfelelő autó van alatta, biztos vagyok benne, hogy fel tudja venni a versenyt Lewis Hamiltonnal. Meghoztuk a döntéseinket, és szerintem Carlosszal együtt roppant erősek vagyunk. Nem hiszem, hogy bármit is sajnálnunk kell.”

Binotto arról is beszélt, hogy tavaly úgy döntöttek, nem hosszabbítanak Sebastian Vettellel: „Úgy gondolom, Sebastian egy nagyszerű ember és versenyző, és remek pillanataink voltak együtt, de szerintem itt volt az ideje úgy dönteni, hogy másképp folytatjuk és haladunk tovább. Egy nagyon fiatal felállásunk lesz a jövőben, 1968 óta a legfiatalabb a Ferrarinál, de ez a két versenyző, Charles és Carlos rendkívül erős és tehetséges, és bár fiatalok, már így is komoly tapasztalattal rendelkeznek az F1-ben. Szóval elégedett vagyok a választásunkkal.”

A Ferrari csapatvezetője ismét kijelentette, hogy nem lesz csapatsorrend Leclerc és a frissen igazolt Sainz között – legalábbis az évad első futamain: „Nincs első és második számú pilóta, egyenlő lehetőségeik lesznek, a szezon elején mindenképpen. Nagy örömmel engedjük őket szabadon harcolni egymással. Amit mindig tennünk kell, hogy optimalizáljuk a csapat pontjait, s ezzel egyidejűleg általában optimalizáljuk a versenyzők pontszámát is. De a csapat pontjai az elsődlegesek. Az idény későbbi részében meglátjuk, mi történik, milyen egyéni célokat érhetnek el a versenyzőink, s ha szükséges, más stratégiához folyamodunk, de az év elején szabadon harcolhatnak.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: