DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Egyenlő státuszt ígér Sainznak a Ferrari

Szabad lesz a verseny a szezon kezdetén, mondja Mattia Binotto: a fő szempont, hogy az istálló minél több pontot szerezzen. Két esetben jöhet szóba a csapatutasítás.

Először látogatott a Ferrari versenyzőjeként Maranellóba Carlos Sainz. A spanyol Charles Leclerc csapattársaként érkezik, aki az előző két szezonban az istálló eredményesebb pilótájának bizonyult, a nála jóval tapasztaltabb Sebastian Vettelt is legyőzve, bebetonozva helyét a Scuderiánál. Ennek ellenére a monacóit nem kiáltják ki első számúnak, az évet a két versenyző egyenlő státuszban kezdi meg, ígéri Mattia Binotto csapatfőnök.

„Semmi olyan nincs Charles szerződésébe írva, hogy ő a vezető pilóta. Ők ketten szabadon harcolhatnak a pályán. Fontosnak tartom, hogy ne tegyenek kárt egymásban, ez egyértelmű, de úgy gondolom, egyenlő lehetőséget fognak kapni, a szezon kezdetén biztosan” – ígéri az Autosporton idézett Binotto.



„A fő prioritás, amit többször elmondtam már, a csapat pontjainak optimalizálása marad. Lehet, hogy néhány versenyen kettejüknek el kell fogadnia a csapat döntését, hogy a csapat érdeke megvalósulhasson. A csapat érdekének érvényesülésével azonban a versenyzők érdekeit is segítjük” – tette hozzá a csapatfőnök kacifántosan, hogy ha a Ferrari érdeke úgy kívánja, elhangozhat csapatutasítás. A Scuderia célja újra az első három között végezni a bajnokságban az idei konstruktőri hatodik hely után.

Ha az év második felében valamelyik versenyző sokkal jobban áll a bajnokságban, a csapat természetesen beállhat mögé, folytatta Binotto: „A szezon későbbi részében, ha egyik pilóta egyértelmű előnyben lesz a másikhoz képest, és ez a versenyző elérhet egy célt, amely a másik számára elérhetetlen, akkor nyíltan megbeszéljük kettejükkel, hogyan tovább. Akkor majd meglátjuk, hogyan tudják egymást segíteni, amivel továbbra is a csapatot szolgálják. De az elsődleges a csapatpontok optimalizálása” – mondta az olasz vezető.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: