DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Sainz Ferrari-vörösben: az első igazi fotó!

Pénteken első ízben járt Maranellóban a Ferrari új igazolása, Carlos Sainz: a spanyol körbenézett a gyárban, részt vett az első megbeszéléseken, valamint a Scuderia ezúttal lájtos karácsonyi eseményén is.

Mint ismeretes, a McLaren néhány napja érzelmes, olasz nyelvű videóüzenetben adta át új munkaadójának a Sebastian Vettelt felváltó spanyolt, aki meg sem állt a Ferrari olaszországi főhadiszállásáig. Sainz első ízben tette tiszteletét Maranellóban, ugyanis – mint emlékezetes – a májusban létrejött szerződést videókonferenciák egész sorával hozták tető alá. 

A 26 éves pilóta Mattia Binotto csapatfőnök, valamint a csapattárs, Charles Leclerc társaságában részt vett a Ferrari karácsonyi sajtóeseményén, amelyet a vírushelyzet miatt ezúttal online bonyolítottak le. A látogatás alkalmával elkészült az első hivatalos, közös fotó is, amelyet a formula.hu az elsők között kapott meg.

Ferrari
„Köszönöm Charles-nak, Mattiának és mindenki másnak a szívélyes fogadtatást most, hogy első ízben vagyok itt vörösben, ami nyilvánvalóan nagyon különleges dolog számomra – mondta Sainz. - Az egész nap nagyon különleges, biztosan soha nem fogom elfelejteni. Sajnos ilyen körülmények között történik, ami nem épp a legkönnyebb. Magamról annyit, hogy teljes mértékben készen állok, teljesen mértékben motiváltan érkeztem tegnap, egyenesen az Egyesült Királyságból. Felfrissülten vágok bele ebbe az új kihívásba. Most jön a karácsony, a szabadság, amikor picit kikapcsolódhatunk és feltöltődhetünk, de mindenki biztos lehet benne, hogy januárban már nagyon korán itt leszek, hogy dolgozzunk, segítsem a csapatot az előrelépésben. Őszintén szólva már nagyon várom.” 



Sainz azt is elárulta, hogy zsúfolt volt a programja az első maranellói látogatás alkalmával: „Ma megvoltak az első megbeszélések, körbenéztem a gyárban és biztos, hogy ezt soha nem fogom elfelejteni. Jövőre jóval gyakrabban lesz ilyen.”

A spanyol pilóta átigazolásának bejelentése az évad egyik kiemelt jelentőségű eseménye volt, ami azóta csak még fontosabbá vált, pláne annak fényében, hogy a McLaren fényévekkel jobban teljesített, mint az egész évben katasztrofális Ferrari. A versenyző húzóerő volt a wokingiaknál, 105 pontjával az egyéni tabella 5. helyén végzett és az évad során jónéhány alkalommal hangsúlyoznia kellett: nem bánta meg, hogy elhagyja a jövőre Mercedes-erőforrásokra váltó McLarent a satnya Ferrariért.

Mattia Binotto csapatfőnök a pénteki sajtóeseményen megfogalmazta, hogy a McLaren előtt a Toro Rossónál és a Renault-nál is megfordult, mostanáig 118 nagydíjon elrajtolt és két dobogós helyezést is jegyző pilóta érkezésétől azt várják, hogy tapasztalataival komoly segítséget jelent majd a felszállóágat megcélzó Ferrarinak. Vajon lehet esélye a spanyolnak arra, hogy már hívei már jövőre a dobogón lássák viszont?   

„A válasz egyszerű: igen! – felelte a Sainz dobogós esélyeit firtató kérdésre Binotto. - Bízom benne, hogy láthatjuk majd a pódiumon, ráadásul ez nem is rajta múlik, hanem az autón. Ha az autó erre alkalmas lesz, Carlos képes remek teljesítményt nyújtani és dobogós helyeket is szerezhet. Carlos ráadásul fiatal, a mostani pilótáink 1968 óta a legifjabb párosunkat alkotják. Amikor ilyen lépésre szánjuk el magunkat, nyilvánvalóan nem csupán két évre tervezünk, sokkal inkább szilárd alapokat akarunk lerakni hosszabb távra. Reméljük, hogy Carlos velünk lesz az elkövetkezendő években is.”

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: