DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Albon rettenetesen kikapott Verstappentől

Hatalmas a kontraszt a két Red Bull-pilóta teljesítménye között Szocsiban, Albon senkit nem tudott megelőzni a Q3-ban, még Pierre Gaslytól is lemaradt, miközben Verstappen az első sorba is befért.

Mugellóban megszerezte pályafutása első dobogós helyezését Alexander Albon, ám nem sikerült átmentenie jó formáját. Két hete az időmérőn is jól muzsikált a thai-brit, a negyedik rajtkockát szerezte meg, Szocsiban azonban csak a tizediket. Még rosszabbul fest a helyzete, ha hozzávesszük, hogy Max Verstappen közben brillírozott a kvalifikáción, még Valtteri Bottas Mercedesét is legyűrte, ráadásul még a fiókcsapatban versenyző Pierre Gasly is hajszállal bekerült a kettes számú Red Bull elé.

Csak tizedikként indulhat tehát holnap, a legjobb körében pedig bő 1,1 másodpercet kapott Max Verstappentől, ami óriási különbség egyetlen gyorskörön. Mindezt ráadásul úgy, hogy egyelőre fogalma sincs, hol vert rá ennyit a csapattárs, mivel ő maga belül azt érezte, nem követett el különösebb hibát.

Albon hátránya 1,1 mp fölé nőtt a Q3 végére Verstappenhez képest


„Jelenleg tényleg nem tudom, hogyan alakult ki ekkora differencia köztünk. A saját gyorskörömet nem éreztem túl rossznak, sőt, kifejezetten elégedett voltam vele. Alaposabban meg kell néznünk, mi okozta ezt a különbséget. Én belülről azt éreztem, hogy az előző körhöz képest még javítottam is. Valószínűleg, az abroncsok nem a legjobb működési tartományban lehettek” – kereste a magyarázatot a gyenge időmérős eredményre Alexander Albon a Sky Sports adásában.

„Esélyeim a versenyen? A rajtnál mindenképpen lesz keresnivalóm, a hosszú egyenes után ugyanis messze van az első fékezési pont, ez segíthet. Messze van az az első kanyar, a szélárnyékot ki kell használni. Holnap a futamon meglátjuk, hogy sikerül” – tekintett előre Albon. Az élcsapatok közül a Mercedesnél Bottas, a Red Bullnál pedig Albon sem igazán érti, hogy tudott ennyire lemaradni saját csapattársától a Q3-ban.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: