DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A McLaren saját motorjával veri agyon a Renault-t

Bár a pénteki nap után a francia gyári istálló arra számított, hogy újra az élmezőnybe kerül, sehol nem volt az időmérőn. Ellenben a McLaren, amely a francia erőforrással szárnyal.

Nem igazán értették a McLarennél, miért gyengélkedik annyira Carlos Sainz a pénteki edzésnapon, illetve már múlt héten sem stimmelt minden Silverstone-ban. Először a kasztni meghibásodására gyanakodtak, abból teljesen újat is kapott a hétvégére a spanyol, de ettől sem javult a teljesítmény.

Csak ekkor merült fel egy esetleges motorprobléma, új Renault-erőforrást kapott Sainz hazai futamára és azonnal életre is kelt. Szárnyalni kezdett és egy remekbe szabott hetedik helyezéssel jelezte, hogy visszatért a régi tempó. Mindkét McLaren simán került a Ferrarik elé Barcelonában is, de ez annyira már nem is meglepő.

„Új motor, új élet. Végre sikerült pontot tennünk a problémás időszak végére azzal, hogy kicseréltük a motort, úgyhogy ennek most nagyon örülök. Őszintén szólva, nem nagyon barátkoztam össze az előző erőforrással, sem teljesítményben, sem megbízhatóságban nem igazán nyújtotta azt, amit elvárnánk” – nyilatkozta Carlos Sainz.

Barcelonában sem a Renault jár a McLaren előtt, hanem fordítva


„Azt kicsit sajnálom, hogy az időmérőn az utolsó szektorban benne hagytam egy kis időt, ott még javíthattam volna egy keveset. De a hetedik rajtkocka így is remek. A beállítások terén is lépésről lépésre javultunk a hétvégén, egyre magabiztosabban és gyorsabban futottam a pályán. Jó pozícióban vagyunk a versenyt illetően, de a pénteki edzésnapon látszott, hogy a Renault-k versenytempója egészen remek volt, nem lesz könnyű magunk mögött tartani őket. A többiek nagyjából a mi tempónkat hozták” – tette hozzá a spanyol versenyző.

A pénteki szabadedzések után úgy tűnt, hogy a Renault a silverstone-i formáját hozva ismét a Ferrarik előtt végez, ám nagyot fordult a világ szombaton, még a tízből is mélyen kicsúsztak, egyáltalán nem ment a francia gyári istállónak, ezért csalódottak. Ricciardo a 13., Ocon pedig mindössze a 15. helyen végzett.

„Abszolút nem volt jó napunk, egyértelműen nem ott vagyunk, ahova magunkat pozícionáltuk volna. Az elmúlt versenyeken egészen jó villanásokat mutattunk, most azonban meg kell vizsgálni és minél előbb rájönni, miért maradtunk le ennyire. Így még nehezebb dolgunk lesz ezen a forró versenyen” – ismerte el Alan Permane, a Renault sportigazgatója.

Úgy tűnik, hogy a tavalyi év után idén is legyőzheti a McLaren a Renault-t saját motorjával.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: