DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Brit-magyar csere után itt az új naptárverzió

Újabb tervezet szivárgott ki a 2020-as F1-es évad európai szakaszának várható menetrendjével kapcsolatban: e szerint a Magyar Nagydíj a spielbergi és a silverstone-i duplák között kerülne sorra.

Noha már csak bő egy hónap választ el minket július elejétől, amikor a tervek szerint a Formula-1 elindítaná a koronavírus-járvány miatt kényszerpihenőre küldött 2020-as szezonját, ám még mindig nem adtak ki hivatalos versenynaptárt vagy legalábbis annak az első néhány hónapra vonatkozó részleteit. A huzavona már hetek óta a britek miatt megy: kis túlzással naponta történnek fordulatok a silverstone-i futam(ok) kapcsán. A legfrissebb hírek szerint maga Boris Johnson miniszterelnök kérte arra a minisztereket, hogy tegyék megvalósíthatóvá a 14 napos karanténra vonatkozó előírások ellenére is a Brit Nagydíjat.

silverstone-f1-start-dppi_1



A Motorsport.com értesülései szerint azonban az F1 és a pálya vezetése inkább biztosra menne: mivel a karanténszabályt háromhetente vizsgálják felül az Egyesült Királyságban, a tervezett július végi időpontokhoz képest arrébb tolták a szigetországi versenyeket. A legújabb kiszivárgott naptárverzióban ugyanis már augusztus 2-i és 9-i időponttal szerepel a két silverstone-i futam.

Mindez pedig a Magyar Nagydíjat is érintené: az említett verzió szerint a spielbergi dupla után közvetlenül látogatna a mezőny a Hungaroringre, s nem a több pletykában is felröppent kettő, hanem csak egy viadalt rendezne a mogyoródi pálya. Szintén változás még, hogy a barcelonai Spanyol Nagydíj a brit futamokkal alkotna tripla hétvégét, nem pedig a továbbra is eredeti dátumán szereplő Spa–Monza párossal. Hockenheim ebben a tervezetben nem szerepel, a Motorsport.com szerint továbbra is beugróként kaphatna szerepet a német helyszín, ha valahol mégsem tudnák megrendezni a versenyt.

Alább tehát mutatjuk az idény európai szakaszára vonatkozó legfrissebb terveket – fontos hangsúlyozni, hogy ez továbbra sem hivatalos versenynaptár, annak bejelentésére az említett szaklap szerint hétfőn lehet számítani:

A tervezett versenynaptár várható európai szakasza:

Július 5.: Spielberg, Ausztria
Július 12.: Spielberg, Ausztria
Július 19.: Hungaroring, Magyarország
Augusztus 2.: Silverstone, Egyesült Királyság
Augusztus 9.: Silverstone, Egyesült Királyság
Augusztus 16.: Barcelona, Spanyolország
Augusztus 30.: Spa-Francorchamps, Belgium
Szeptember 6.: Monza, Olaszország
 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: