DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Brit sajtó: Magyar dupla már júliusban

Az F1 valóban nem kapott kivételt a brit karanténszabályok alól, így nem rendeznek versenyt Silverstone-ban, állítja a Motorsport.com: ennélfogva változik a szezonkezdet, a mezőny Ausztriából egyenesen Magyarországra érkezik az új terv szerint.

Egyre több jel utal arra, hogy bár a Formula-1 és Silverstone megegyezett a pályán rendezendő két futamról július 26-án és augusztus 2-án, egy külső tényező mégis ellehetetleníti a futamrendezést: a brit kormány által bevezetendő kötelező 14 napos karantén, amely az országba utazókra érvényes. Hivatalos döntés ma várható, de a brit sajtó hírei alapján úgy tűnik, a Formula-1 személyzete nem kapta meg a kért kivételt. A kormányzat attól tart, hogy ha a sportra nem vonatkozna az előírás, más szektorok is kivételt akarnának.



A hiteles forrásnak számító angol nyelvű Motorsport.com arról ír, a fejlemények átalakítják a versenynaptár első szakaszát: a július 5-i és 12-i osztrák dupla után földrajzi közelsége miatt Magyarország és a Hungaroring következhet, ráadásul közvetlenül a második osztrák futam után, július 19-i időponttal. Egy második magyar futamot július 26-án lehetségesként említ a forrás.

A korábbi híreknek megfelelően Hockenheim is beugrana, de nem Silverstone eredeti időpontjában, hanem egy vagy két hét szünettel a Magyar Nagydíj(ak) után. A korábban kiszivárgott versenynaptárnak megfelelően augusztus 23-án következne Barcelona, 30-án Spa, szeptember 6-án pedig Monza.

Egy meg nem nevezett csapattagra hivatkozva a Motorsport.com azt írja: a csapatok készen állnak a sűrű szezonkezdetre, versenyezni akarnak „kerül, amibe kerül, legyen szó négy egymást követő futamról vagy akár arról, hogy hónapokon keresztül úton vannak, amíg biztonságos”. Az említett versenynaptár valóban azt követelné, hogy az F1-es személyzet szinte megállás nélkül úton legyen: 19 nagydíjat 24 hét leforgása alatt tartalmaz.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: