DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Újabb, most már teljes versenynaptár szivárgott ki

Három duplával 19 fordulóból áll a Formula-1 2020-as szezonja, ha hihetünk az Autosport szaklap információinak. A holland, kanadai és szingapúri futamok maradhatnak el idén. Íme a menetrend.

A 2020-as Formula-1-es szezon részleges menetrendje jelent meg a szaksajtóban szerdán. Azért csak részleges, mert az Autosport ahhoz a tervezett versenynaptárhoz jutott hozzá, melyet a Formula-2-es és Formula-3-as csapatfőnöknek címeztek: a két sorozat az F1-gyel együtt versenyez az európai, valamint az azerbajdzsáni és a közel-keleti helyszíneken.

Ebben a naptárban 12 időpont szerepelt két osztrák és két brit, de egyes hírekkel ellentétben csak egy magyar futammal. Az Autosport más források alapján kiegészítette a hézagokat és korrigált néhány ponton, így tette közzé a teljes (várható) 2020-as versenynaptárt.

Ez alapján a szezon a becsült 15-18-nál is több, 19 fordulóból áll majd július 5. és december 13. között. Októberben és novemberben bepótolják az elmaradt kínai és vietnámi, valamint megtartják a japán, amerikai, mexikói és brazil futamokat. Figyelemreméltó újdonság, hogy Ausztriához és Nagy-Britanniához hasonlóan Bahreinben is dupla fordulót rendeznének a Formula-1 számára.

 



Változás a szerdai hírekhez képest, hogy a beugrásra kész Hockenheim már nem Barcelona, hanem Silverstone alternatívájaként szerepel: a brit futamok a hírek szerint pénzkérdés miatt hiúsulhatnak meg, a vita arról folyik, mekkora összeggel szálljon be a Formula-1 a rendezésbe. A Hungaroring és Barcelona felcserélve szerepel a korábbi F2-es tervezethez képest, a magyar futam időpontja augusztus 9.

A naptárból a korábban már törölt ausztrál, monacói és francia versenyek mellett csak három további helyszín hiányzik: Hollandia, Kanada és Szingapúr nem tudná csak megrendezni idei versenyét, ha hihetünk a versenynaptárnak, amit természetesen jelen helyzetben még érdemes fenntartásokkal kezelni.

A várható 2020-as versenynaptár:

1.

Július 5.

Red Bull Ring

2.

Július 12.

Red Bull Ring

3.

Július 26.

Silverstone vagy Hockenheim

4.

Augusztus 2.

Silverstone vagy Hockenheim

5.

Augusztus 9.

Hungaroring

6.

Augusztus 23.

Barcelona

7.

Augusztus 30.

Spa

8.

Szeptember 6.

Monza

9.

Szeptember 20.

Baku

10.

Szeptember 27.

Szocsi

11.

Október 4.

Sanghaj

12.

Október 11.

Suzuka

13.

Október 25.

Austin

14.

November 1.

Mexikóváros

15.

November 8.

Interlagos

16.

November 22.

Hanoi

17.

November 29.

Bahrein

18.

December 6.

Bahrein

19.

December 13.

Abu Dhabi

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: