DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Sajnos ez a helyes döntés

Több F1-es pilóta is a közösségi médiában reagált az Ausztrál Nagydíj elmaradása: mindenki sajnálja, hogy nem versenyezhetnek a hétvégén, de egyetértenek abban, hogy az egészség a legfontosabb.

Nem sokkal az első szabadedzés előtt vált hivatalossá, hogy a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg a szezonnyitó Formula-1-es Ausztrál Nagydíjat. A döntést azok után hozta meg – elképesztően hosszú tanakodás után – az F1 vezetése, hogy a McLaren egyik csapattagjának tesztje pozitív lett. A wokingiak egyik pilótája, Lando Norris így az elsők között reagált a helyzetre, a törlés híre után aztán többen is a közösségi oldalakon keresztül üzentek a rajongóknak. A címvédő Lewis Hamilton, aki csütörtökön már kemény kritikát fogalmazott meg a tervezett versenyrendezés kapcsán, a következőket írta:

„Sajnos ez a helyes döntés. Senki sem akarta ezt, mindenki autóba akart ülni és versenyezni akart, de realistának kell lennünk, és a biztonságot és az egészséget minden elé helyezni. A valóság pedig az, hogy ez nagyon komoly dolog, emberek halnak meg minden nap, rengeteg ember betegszik meg, és ha még nem is betegek, akkor is pénzügyileg vagy érzelmileg hatással van rájuk a helyzet. Senki sem tudja, pontosan milyen mértékű dologgal is állunk szemben, de meg kell tennünk minden óvintézkedést, hogy a lehető legtöbb embert tudjunk biztonságban. Tudom, hogy ez csalódás, a sport egyesít minket a nehéz időkben, de ez a helyes döntés. Mindenki hallgasson a tanácsokra, és legyetek biztonságban. Reméljük, hamarosan versenyezhetünk, de addig is vigyázzatok magatokra.”

hamilton-ricciardo-dppi-aus-2020



Daniel Ricciardo hazai közönség előtt versenyezhetett volna, de ő is teljes mértékben egyetért a törléssel: „Rettenetesen csalódott vagyok, hogy nem versenyezhetek a hazai nagydíjamon és nem kezdődhet el a szezon. Ugyanakkor végül helyes döntés született, és szerintem mindenki megértheti, hogy ez olyasmi, amivel korábban még nem volt dolgunk. Sajnálom a rajongókat, akik kijöttek támogatni. Szeretlek titeket!”

George Russell, a Williams második idényére készülő britje a következőket írta ki: „Nem emlékszem, hogy valaha is izgatottabb lettem volna egy versenyhétvége kapcsán, mint a mostaninál – de a törlés volt egyértelműen a helyes döntés. Mindenki biztonsága az elsődleges most. Maradjatok biztonságban!”

A Haas színeiben versenyző Romain Grosjean így összegezte gondolatait: „Nem lesz verseny Melbourne-ben. Nagy dolognak tűnhet ez számunkra, hiszen roppant keményen készültünk, DE valójában ez eltörpül minden mellett, amellyel most a világ kénytelen szembenézni. Vigyázzatok magatokra és igyekezzetek harcolni a koronavírus ellen, ahogy tudtok!” – mondta el a francia, míg honfitársa, az Alpha Taurit képviselő Pierre Gasly az alábbiakat mondta el:

„Mindenki vigyázzon magára, és reméljük, hogy rövidesen javulni fog a helyzet a COVID-19 kapcsán. Sajnálatos, hogy nem versenyezhetünk itt Ausztráliában, de a legfontosabb, hogy mindenkit biztonságban és egészségesen tudjunk. Vártuk már a szezonkezdetet, de tovább kell várnunk. Reméljük, hamarosan jobb hírek érkeznek.”

Bár Kimi Raikkönen és Sebastian Vettel egyelőre nem szólalt meg a témával kapcsolatban, ők már a végleges döntés előtt véleményt nyilvánítottak, hiszen a BBC tudósítása szerint már péntek reggel repülőre ültek, hogy hazautazzanak Európába.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: