DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Norris: Mindannyiunk egészsége a legfontosabb

Az Ausztrál Nagydíjtól való visszalépését helyi idő szerint csütörtök este bejelentő McLaren pilótája, Lando Norris az első versenyző, aki a nyilvánossághoz szólt a történtek kapcsán.

norris_1



A brit pilóta közleményének idején még mindig nem érkezett hivatalos állásfoglalás a Formula-1 és az FIA részéről a melbourne-i hétvége sorsa kapcsán, noha már órákkal korábban minden mértékadó és helyszínen tartózkodó forrás arról számolt be, hogy döntés született a nagydíj törléséről.

Norris mindenesetre már ekkor is biztos lehetett benne, hogy nem fog tudni versenyezni a hétvégén, hiszen a McLaren csütörtök késő este azonnal bejelentette visszalépését, amint értesült arról, hogy egy betegség miatt kivizsgált csapattagja elkapta a koronavírus-fertőzést.

„Noha ledöbbentett a hír, hogy nem versenyezhetek, jelenleg mindannyiunk egészsége a legfontosabb” – írta Norris közösségi oldalán melbourne-i idő szerint péntek kora reggel. „Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy csökkentsük a terjedést, és ennek részeként én is a lehető legkevesebb emberrel léptem kapcsolatba. Csak arra tudok gondolni, hogy mi a helyzet a csapattal, és világszerte mindenkivel, aki harcol ez ellen.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: