DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Valóban ekkorát ugrott ismét előre a Honda?

A Red Bull mellett a testvércsapat vezetősége is kimondottan boldog a téli teszteken tapasztaltakkal. Különösen dicsérik a japán erőforrás fejlődését, és a Hondánál is elégedettek a motorral.

Az átalakulási folyamat végén járó Alpha Tauri főnöke már hetekkel ezelőtt kinyilvánította, hogy még a tavalyi hatodik pozíciónál is szeretnének előrébb végezni az idei pontversenyben. Ehhez a Red Bull-lal szorosabbra fűzött szálak és a továbbra is remek tempóban fejlődő Honda is hozzásegítheti a csapatot. Az Alphánál megnyugodtak, a hatnapos tesztet meghibásodás nélkül futották végig, Franz Tost pedig egyértelmű fejlődést tapasztalt.

„A Honda ismét komoly előrelépésre volt képes az erőforrással, mind a megbízhatóság, mind a teljesítmény terén, ennek köszönhetően a tesztelésünk nagyon simán zajlott le” – nyilatkozta a csapatfőnök és pilótája, Pierre Gasly is egyetért ebben. „Nem szeretnék túl sokat mondani előre, mivel ilyenkor sok baromságot össze tud hordani az ember, de nagyon boldogok vagyunk, egyelőre kifejezetten nagyszerű a haladásunk.”

Az eddigi nyilatkozatokból arra következtethetünk, hogy a Honda idén talán még jobb lesz


„A Honda továbbra is folyamatosan tör felfelé. Ahogy tavaly, idén ismét nagy előrelépéssel jelentkezett a japán gyártó. Idén megint azt érzem, ahogy tavaly, hogy jobb a helyzet, mint az egy évvel korábbi. A két hetes tesztelés teljesen problémamentesen zajlott le” – dicsérte a motorszállítót és a csapatot Gasly.

A japán szakemberek szintén elégedettek. „Rengeteg értékes adatot gyűjthettünk, számos különböző tesztelésen átesett az erőforrás. Az Alpha Taurival 769, a Red Bull-lal pedig 780 kört tettünk meg, ez összesen 1549 kör, átszámítva pedig 7211 kilométer a Hondától, elismerésre méltó mennyiség.”

„Még kicsit korai lenne a pontos versenyképességünket megítélni, de az erőforrás a teljesen eltérő körülmények (pályahőmérséklet, szél, páratartalom) között is jól teljesített. Azt mondhatjuk, jól felkészültünk a szezonra, de még rengeteg munka vár ránk az adatok kielemzésekor az idénynyitó futamig. Már csak két hetünk maradt Melbourne-ig, igyekszünk a lehető legjobb formában kezdeni az évet” – ecsetelte véleményét Toyoharu Tanabe, a Honda F1-es technikai igazgatója.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: