DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Az Alpha Tauri a tavalyinál is jobb lehet

Bár ezen a néven idén indul először a korábban Toro Rosso néven ismert istálló, a Honda remek téli fejlődésének és a kiváló szélcsatornás eredményeknek köszönhetően komoly meglepetést okozhat.

A Red Bull fiókcsapata 2020-tól Alpha Tauri néven folytatja szereplését a Formula-1-ben, a gárda pilótái és kulcsemberei azonban nem változtak. Az istálló már a tavalyi évben is remekelt, kétszer is sikerült dobogóra állnia (Kvjat harmadik, Gasly második helyen végzett), idén azonban még ambiciózusabb célok lebegnek a csapatfőnök szeme előtt.

„A névváltozás nincs hatással arra, hogyan zajlik a munka F1-es istállónknál, ez igaz a faenzai és a bicesteri központunkra is. Igyekszünk viszont jobban eladni magunkat a külvilág számára, új név, új színek, hosszú távú együttműködésünk pedig mindkét fél számára hasznos lesz” – mondta el az Alpha Tauri hivatalos bemutatóján Franz Tost.

Vajon amennyire szép lett az új autó, annyira gyors is lesz?


„A konstruktőrök között a legjobb öt között kell zárnunk a bajnokságot. Szilárd meggyőződésem, hogy az Alpha Tauri igen sikeres szezonnak néz elébe. Hogy miért? Elsősorban azért, mert az autónk kiváló eredményeket produkált a szélcsatornában, másodszor pedig azért, mert Sakurában japán barátaink remek fejlődésről számoltak be a téli hónapok során, ami az új motor teljesítményét és megbízhatóságát illeti.”

„Harmadszor pedig, mert két jó pilótával rendelkezünk, ezt már tavaly is bebizonyították. Alig maradtunk le a dobogó legfelső fokáról. 2020 különleges kihívást jelent az összes istálló számára, mivel gyakorlatilag – a 2021-es szabályváltozások miatt – párhuzamosan kell két autókoncepció fejlesztését is végeznünk év közben. Ez elég összetett feladat az olyan kisebb csapatok számára, mint mi. Az AT01-es fejlesztéséről azonban akkor sem mondunk le, amikor már nagyban dolgozunk jövő évi utódján is” – tekintett előre az Alpha Tauri csapatfőnöke.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: