DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Új név, új színek: Megérkezett az Alpha Tauri

A felszín alatt minden a régi, de kívülről teljes az átváltozás: péntek este divatbemutatóval egybekötve mutatkozott be a Toro Rosso reinkarnációja.

A Red Bull salzburgi fellegvára, a Hangar-7 adott otthont a Formula-1-es rajtrácson feltűnő új csapatnév bemutatkozásának: a Toro Rosso már történelem, az istálló identitása innentől Scuderia Alpha Tauri. Annak, aki az este 8-kor kezdődő élő közvetítésre kapcsolva nem értette, miért lát autóbemutató helyett divatbemutatót, magyarázatként szolgál, hogy az Alpha Tauri a Red Bull fiatalnak számító ruhamárkáját takarja – a névváltás mögött természetesen a marketing, a brand népszerűsítése áll.

Azért végül az autó is megmutatkozott: a Toro Rosso megszokott koncepciójával teljesen szakítottak, a dizájnt fehér és sötétkék uralja, az Alpha Tauri óriási logójával. Íme a 2020-as versenygép, az AT01:

A Toro Rossót 2019-ben konstruktőri hatodik helyig juttató – fejenként egy meglepetésdobogót szerző –Danyiil Kvjat és Pierre Gasly folytatja az Alpha Tauri színeiben. Overalljukon a fehér szinte kizárólagos, a kék csupán mellékszerepet kap, míg a csapatruházat esetében az arány pont fordított.



Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: