DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Honda így akarja világbajnokká tenni Verstappent

A japán gyártó kinevetett sereghajtóból bajnoki esélyessé vált alig másfél év leforgása alatt. Egy komoly hiányosságukon igyekeznek idén a lehető legtöbbet javítani, hogy meglehessen az első hely.

Komoly lutri volt a Red Bull számára, amikor 2018 nyarán szerződést kötött az addig szinte semmit nem mutató Hondával. A japán motorszállító azonban felnőtt a feladathoz, már abban az évben is látszott, hogy jó útra lépett, ennek pedig már a tavalyi szezonban is három futamgyőzelem lett a gyümölcse.

Kezdetnek több, mint tökéletes, de egyik fél sem elégszik meg ezzel az eredménnyel, egyértelműsítették már hetekkel ezelőtt, hogy a bajnoki címért szeretnének csatázni. A folyamatos fejlesztést természetesen nem hagyják abba egy pillanatra sem és egy fontos hiányosságukat igyekeznek idén pótolni.

A Red Bull-Honda minden pályán jó teljesítményre készül idén


„Mi is úgy gondoljuk, hogy a Mercedeshez közel már a szezonnyitón is legalább a második erőt képviselhetjük. Ehhez egy igazán jó motorral járul majd hozzá a Honda. Már tavaly sem volt megbízhatatlan az erőforrásunk, de teljesítménye igencsak ingadozó volt az egyes pályákon. Ez az, amin változtatnunk kell, hogy azt mondhassuk Max Verstappennek, minden versenyen kiemelkedően jók leszünk” – ecsetelte véleményét Masashi Yamamoto, a Honda F1-es főnöke.

„2019-ben is már egy fontos dolgot biztosítottunk Maxnek, az erőforrás megbízhatóságát. Ennek eredményeképpen több időt szánhatott az időmérő edzésekre való felkészülésre. Nem kellett attól félnie, hogy bedöglik a motor, így a finomhangolásra is nagy hangsúlyt fektethetett. Úgy vélem, ezért is jelentkezhetett Verstappen jobb eredményekkel, mert a korábbi években” – tette hozzá a japán szakember.

Valóban képes lesz erre a változásra a folyamatosan fejlődő Honda, hogy minden pályán a legjobbak közé tartozzon motorerő tekintetében? Nem lesz könnyű dolga a Red Bullnak, különösen, ha a Ferrari valóban fokozatosan beáll Charles Leclerc mögé.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: